Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Március 28. 01:20, csütörtök | Helyi

Rudas a való világban

Rudas a való világban

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskolában 14. alkalommal került megrendezésre a 11-12.évfolyamos tanulók közreműködésével a tanirodai kiállítás, ahol igazi vásári hangulatot teremtettek diáknak, tanárnak egyaránt.

Az évtizedes hagyományra visszatekintő programot a Rudas Alapítvány támogatta.

Intézményünk évek óta magas szintű szakmai képzéséről ismert, népszerűek a közgazdasági és kereskedelmi tanirodai gyakorlatok. A tanárok gyakorlati szemléletű nevelése a szakképzés alapfeltétele. A tanórák szakszerű megtartása mellett diákság életre való felkészítése magába foglalja a személyiség, az önkifejezés fejlesztését és a játékos tevékenységeket is.

A kreativitás, az alkotó kedv kialakítása nagyon kemény feladat. Megvalósulásának egyik tere a Taniroda, ahol a megszokott tantermi körülményektől eltérő helyszínen gyakorlócégeket hoznak létre a diákok, szimulált tevékenységen keresztül életszerű helyzeteket teremtenek az iskola falain belül. Ennek a kreativitásnak az eredményét mutatták be szakmai programjaink.

A 12 tanirodai cég a legkülönbözőbb üzleti pforilok színvonalas bemutatására vállalkozott: borászat, vendéglátás, divat, sportruházat, papír és virágárusítás, lakberendezés, autószalon, fuvarszervezés. A kiállítási standok ötletes berendezése, a munkatársak megjelenése jól közvetítette a választott üzletágat. Termékeiket, szolgáltatásaikat lelkesen ajánlották társaiknak, tanáraiknak, üzleti partnereiknek. A cégek nagy „forgalmat” bonyolítottak le a vásár ideje alatt, ami a bizonylatolás gyakorlását is segítette. Kvízjátékok, totók, vetítések, de akár tojáshabverő – verseny színesítette a programot.

A kiállító cégek versenyében a szakmai zsűri véleményével az alábbi helyezési sorrend alakult ki:

Helyezés Cég neve
1. WINE HEAVEN BORÁSZATI Kft.
2. GLAMOUR ZONE DIVATHÁZ Kft.
3. ELEMAILO KFT.
4. FIFI VIRÁGOSKERTJE KFT.
5. Komfort-fittness Kft.
6. CRAZY CAR'S KFT.
7. PAPÍR-FAKTOR Bt.
8. DÉV KFT.
9. Kaméleon Bútorház Zrt.
10. ADONYI BOR Kft.
11. MEMPHIS CLUB RESTAURANT
12. TEHER-TEKI ZRT.

Szemenyei István igazgató, a zsűri elnökeként röviden értékelte a többnapos színvonalas programot, megköszönte a cégek munkatársainak tevékenységét. Az eredményhirdetésen minden csapat oklevelet és tárgyjutalmat vehetett át Pál Zoltán Attiláné szakmai igazgatóhelyettestől. Az iskolaközösség különdíját a WINE HEAVEN BORÁSZATI Kft. vehette át. A legjobb termékismerettel rendelkező tanulók: Nagy Olivér Márk és Cseh Roland 11. c osztályosok.

Élmény volt mindannyiunknak! A kiállítók nevében is köszönjük Orbán Mária tanárnő felkészítő és tanácsadói munkáját! Találkozzunk a tizenötödik tanirodai kiállításon két év múlva!

Címkék: rudas, taniroda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.