Városlista
2021. január 16, szombat - Gusztáv

Hírek

2020. Október 08. 12:19, csütörtök | PR

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Napjaink egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető élvezeti cikke a kávé. Az isteni főzetekhez már lakásunkból sem kell kimozdulnunk, hiszen a kávéfőző gépek segítségével mi magunk is profi munkát végezhetünk.

Erre az egyik legkompaktabb megoldás pedig a kapszulás kávéfőző.

Kávé, a reggelek üzemanyaga

Egy frissen főzött, gőzölgő kávé a legtöbbünk számára az álmos reggelekhez kötődik. A napunk indulása is könnyebb egy kávé társaságában, a benne lévő koffein pedig pár órára a szükséges energiával is ellát. A különböző kávéfőzők már régóta jelen vannak a piacon, ám a „kotyogós” kávék időszakában sokak számára fölösleges nyűggel járt az ital lefőzése, bár sokan a mai napig erre a klasszikus megoldásra esküsznek.

A technológiai fejlődés a kávéfőzők piacát sem kerülte el, mára mindenki számára elérhető az egészen egyszerű, őrölt kávéval dolgozó gépektől a drágább, saját darálóval üzemelő berendezésekig gyakorlatilag minden. Az már önálló döntés kérdése, hogy ki mennyit szeretne áldozni erre, vagy épp hajlandó-e kicsit „molyolni” reggelente, hogy kézhez kapja a gőzölgő koffeinbombát. A tökéletes keresztmetszetet a kapszulás kávéfőzők jelentik a kezelhetőség és a minőség között.

Kapszulába zárt energia

A kapszulás kávéfőzők egyre növekvő népszerűsége elsősorban a kompakt méretüknek, modern formáiknak, egyszerű kezelhetőségüknek és a kávékínálat bőségének köszönhető. Ezen tulajdonságok közül talán 1-2 is elég lenne, hogy meghódítsák a piacot, ám a teljes csomag még vonzóbbnak hat. A képlet rendkívül egyszerű: a kávékapszulát a gépbe helyezzük, meggyőződünk róla, hogy a tartályban kellő mennyiségű víz van, és egyetlen gombnyomással lefőzzük az általunk kívánt presszó- vagy hosszúkávét.

A modellek eltérhetnek specifikációikban, tartályméretben stb. Az első esetben olyan extra szolgáltatások is elérhetők, mint pl. a beépített tejhabosító, a különlegesebb kávétípus programok, nagyobb tartályméret stb. Ez ismét csak egyedi igények és pénztárcánk mélysége alapján kerül eldöntésre. Ami biztos, válasszuk akár a legolcsóbb modellt is, a kávé minőségére sosem lesz panasz, a kezelése pedig ugyanúgy 1-2 gombnyomásban kimerül, így bárki baristának érezheti magát a saját otthonában is.

Kompatibilitás és újrahasznosítás

Bár a kapszulás kávéfőzők és a kávékapszulák kínálata is rendkívül bőséges, vigyázzunk, nehogy árnyékra vetődjük a kompatibilitási problémák miatt. A piacvezető kávékapszula gyártó Nespresso is rögtön két kapszulatípussal van jelen a piacon, melyek közül az egyik egyszerűen a gyártó nevét, míg a másik a Dolce Gusto fantázianevet viseli. Ezek a kapszulák méretükben eltérnek, így mindenképpen tájékozódjunk, hogy a gépünk alapján mely típust kell választatnunk.

Fontos adalék továbbá a kapszulákkal kapcsolatban, hogy őket is elérte az újrahasznosítási láz. A gyártók saját zacskóiba gyűjthetjük az elhasznált kapszulákat, melyet aztán bevihetünk a legközelebbi márkakereskedésbe egy új gyűjtőtasakért cserébe. Amellett tehát, hogy gyorsan és egyszerűen juthatunk kiváló aromájú kávékhoz, a kapszulás kávéfőzők használatával még környezetbarátok is lehetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 07. 13:45, csütörtök | PR

Milyen hatással van a világra az új mozi premierek csúszása?

A vírusválság sok iparágat parkolópályára tett 2020-ban, és elvett tőlünk jó néhány régen várt filmpremiert. Ennek viszont hosszan gyűrűző hatása van. Megnéztük, mit tett a COVID-19 a filmekkel és a filmiparral.

2020. November 27. 07:12, péntek | PR

Négy dolog, amire figyelj oda nyomtatópatron online vásárlásakor

Egy nyomtatóhoz nem olyan nehéz kiválasztani a megfelelő patront, ám ettől még el lehet rontani a vásárlást, ha figyelmetlenek vagyunk. Ha az egész folyamat online történik, érdemes ellenőrizni néhány alapinformációt.

2020. November 25. 15:46, szerda | PR

Fertőtlenítő takarítás specialistája

Stabilizált ózonos vizet előállító berendezést, valamint egyéb elektromos fertőtlenítő eszközöket szereztek be -

2020. November 08. 19:22, vasárnap | PR

Mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató?

A mátrix nyomtató talán idejét múltnak tűnik, de vannak olyan helyzetek, amikor ideális megoldást tud nyújtani költséghatékony nyomtatásra. Körbejárjuk a pro és kontra érveket, mikor lehet jó választás a mátrix nyomtató.