Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2020. Október 08. 12:19, csütörtök | PR

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Napjaink egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető élvezeti cikke a kávé. Az isteni főzetekhez már lakásunkból sem kell kimozdulnunk, hiszen a kávéfőző gépek segítségével mi magunk is profi munkát végezhetünk.

Erre az egyik legkompaktabb megoldás pedig a kapszulás kávéfőző.

Kávé, a reggelek üzemanyaga

Egy frissen főzött, gőzölgő kávé a legtöbbünk számára az álmos reggelekhez kötődik. A napunk indulása is könnyebb egy kávé társaságában, a benne lévő koffein pedig pár órára a szükséges energiával is ellát. A különböző kávéfőzők már régóta jelen vannak a piacon, ám a „kotyogós” kávék időszakában sokak számára fölösleges nyűggel járt az ital lefőzése, bár sokan a mai napig erre a klasszikus megoldásra esküsznek.

A technológiai fejlődés a kávéfőzők piacát sem kerülte el, mára mindenki számára elérhető az egészen egyszerű, őrölt kávéval dolgozó gépektől a drágább, saját darálóval üzemelő berendezésekig gyakorlatilag minden. Az már önálló döntés kérdése, hogy ki mennyit szeretne áldozni erre, vagy épp hajlandó-e kicsit „molyolni” reggelente, hogy kézhez kapja a gőzölgő koffeinbombát. A tökéletes keresztmetszetet a kapszulás kávéfőzők jelentik a kezelhetőség és a minőség között.

Kapszulába zárt energia

A kapszulás kávéfőzők egyre növekvő népszerűsége elsősorban a kompakt méretüknek, modern formáiknak, egyszerű kezelhetőségüknek és a kávékínálat bőségének köszönhető. Ezen tulajdonságok közül talán 1-2 is elég lenne, hogy meghódítsák a piacot, ám a teljes csomag még vonzóbbnak hat. A képlet rendkívül egyszerű: a kávékapszulát a gépbe helyezzük, meggyőződünk róla, hogy a tartályban kellő mennyiségű víz van, és egyetlen gombnyomással lefőzzük az általunk kívánt presszó- vagy hosszúkávét.

A modellek eltérhetnek specifikációikban, tartályméretben stb. Az első esetben olyan extra szolgáltatások is elérhetők, mint pl. a beépített tejhabosító, a különlegesebb kávétípus programok, nagyobb tartályméret stb. Ez ismét csak egyedi igények és pénztárcánk mélysége alapján kerül eldöntésre. Ami biztos, válasszuk akár a legolcsóbb modellt is, a kávé minőségére sosem lesz panasz, a kezelése pedig ugyanúgy 1-2 gombnyomásban kimerül, így bárki baristának érezheti magát a saját otthonában is.

Kompatibilitás és újrahasznosítás

Bár a kapszulás kávéfőzők és a kávékapszulák kínálata is rendkívül bőséges, vigyázzunk, nehogy árnyékra vetődjük a kompatibilitási problémák miatt. A piacvezető kávékapszula gyártó Nespresso is rögtön két kapszulatípussal van jelen a piacon, melyek közül az egyik egyszerűen a gyártó nevét, míg a másik a Dolce Gusto fantázianevet viseli. Ezek a kapszulák méretükben eltérnek, így mindenképpen tájékozódjunk, hogy a gépünk alapján mely típust kell választatnunk.

Fontos adalék továbbá a kapszulákkal kapcsolatban, hogy őket is elérte az újrahasznosítási láz. A gyártók saját zacskóiba gyűjthetjük az elhasznált kapszulákat, melyet aztán bevihetünk a legközelebbi márkakereskedésbe egy új gyűjtőtasakért cserébe. Amellett tehát, hogy gyorsan és egyszerűen juthatunk kiváló aromájú kávékhoz, a kapszulás kávéfőzők használatával még környezetbarátok is lehetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 08. 14:02, csütörtök | PR

Ne fázz tőle; jó választás az olajradiátor

A hűvös idő beköszöntével, akár már egy-két fokos lehűlést is jelentősnek érzünk otthonunkban. A nyári meleghez szokott testünknek - még akkor is, ha jellemzően légkondicionálót használunk ekkor - komoly változás lehet az őszi lev

2020. Október 08. 12:24, csütörtök | PR

Ezt fontold meg, mielőtt megbízol egy céget vidékre költöztetéssel

Az elmúlt néhány év ingatlanpiaci robbanása után még mindig töretlenül erős az agglomerációba irányló mozgás, de nem mindegy, hogy milyen céggel indulunk neki a fővárosból vidékre való költöztetésnek.

2020. Október 08. 09:58, csütörtök | PR

Kinek lehet jó választás a nehézgépkezelő állás?

Hirdetések böngészése során sokszor találkozhatsz nehézgépkezelő álláshirdetésekkel, de ha nem ismered a munkakört, akkor nehéz pontosan meghatározni, hogy mi ez. Megnéztük, mit takar és kinek lehet jó választás.

2020. Szeptember 21. 15:47, hétfő | PR

Elindult az épületenergetika digitalizációját fejlesztő IPOSZ-IVSZ projekt! Okosotthont mindenkinek!

2020. áprilisában vette kezdetét a GINOP-5.3.5-18-2019-00094-es kódú pályázat az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) és az Informatikai, Távközlési és Elektronikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) gondozásában.