Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Október 08. 12:19, csütörtök | PR

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Saját házi baristánk, a kapszulás kávéfőző

Napjaink egyik legnépszerűbb és legkönnyebben elérhető élvezeti cikke a kávé. Az isteni főzetekhez már lakásunkból sem kell kimozdulnunk, hiszen a kávéfőző gépek segítségével mi magunk is profi munkát végezhetünk.

Erre az egyik legkompaktabb megoldás pedig a kapszulás kávéfőző.

Kávé, a reggelek üzemanyaga

Egy frissen főzött, gőzölgő kávé a legtöbbünk számára az álmos reggelekhez kötődik. A napunk indulása is könnyebb egy kávé társaságában, a benne lévő koffein pedig pár órára a szükséges energiával is ellát. A különböző kávéfőzők már régóta jelen vannak a piacon, ám a „kotyogós” kávék időszakában sokak számára fölösleges nyűggel járt az ital lefőzése, bár sokan a mai napig erre a klasszikus megoldásra esküsznek.

A technológiai fejlődés a kávéfőzők piacát sem kerülte el, mára mindenki számára elérhető az egészen egyszerű, őrölt kávéval dolgozó gépektől a drágább, saját darálóval üzemelő berendezésekig gyakorlatilag minden. Az már önálló döntés kérdése, hogy ki mennyit szeretne áldozni erre, vagy épp hajlandó-e kicsit „molyolni” reggelente, hogy kézhez kapja a gőzölgő koffeinbombát. A tökéletes keresztmetszetet a kapszulás kávéfőzők jelentik a kezelhetőség és a minőség között.

Kapszulába zárt energia

A kapszulás kávéfőzők egyre növekvő népszerűsége elsősorban a kompakt méretüknek, modern formáiknak, egyszerű kezelhetőségüknek és a kávékínálat bőségének köszönhető. Ezen tulajdonságok közül talán 1-2 is elég lenne, hogy meghódítsák a piacot, ám a teljes csomag még vonzóbbnak hat. A képlet rendkívül egyszerű: a kávékapszulát a gépbe helyezzük, meggyőződünk róla, hogy a tartályban kellő mennyiségű víz van, és egyetlen gombnyomással lefőzzük az általunk kívánt presszó- vagy hosszúkávét.

A modellek eltérhetnek specifikációikban, tartályméretben stb. Az első esetben olyan extra szolgáltatások is elérhetők, mint pl. a beépített tejhabosító, a különlegesebb kávétípus programok, nagyobb tartályméret stb. Ez ismét csak egyedi igények és pénztárcánk mélysége alapján kerül eldöntésre. Ami biztos, válasszuk akár a legolcsóbb modellt is, a kávé minőségére sosem lesz panasz, a kezelése pedig ugyanúgy 1-2 gombnyomásban kimerül, így bárki baristának érezheti magát a saját otthonában is.

Kompatibilitás és újrahasznosítás

Bár a kapszulás kávéfőzők és a kávékapszulák kínálata is rendkívül bőséges, vigyázzunk, nehogy árnyékra vetődjük a kompatibilitási problémák miatt. A piacvezető kávékapszula gyártó Nespresso is rögtön két kapszulatípussal van jelen a piacon, melyek közül az egyik egyszerűen a gyártó nevét, míg a másik a Dolce Gusto fantázianevet viseli. Ezek a kapszulák méretükben eltérnek, így mindenképpen tájékozódjunk, hogy a gépünk alapján mely típust kell választatnunk.

Fontos adalék továbbá a kapszulákkal kapcsolatban, hogy őket is elérte az újrahasznosítási láz. A gyártók saját zacskóiba gyűjthetjük az elhasznált kapszulákat, melyet aztán bevihetünk a legközelebbi márkakereskedésbe egy új gyűjtőtasakért cserébe. Amellett tehát, hogy gyorsan és egyszerűen juthatunk kiváló aromájú kávékhoz, a kapszulás kávéfőzők használatával még környezetbarátok is lehetünk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat