Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2014. Február 16. 11:09, vasárnap | Helyi
Forrás: Fotó: Vohlmann György

Schirilla jött és úszott

Schirilla jött és úszott

Voltak, akik kissé csalódottak voltak. Semmi keresztben úszás, \\\\\\\"csak\\\\\\\" a part mellett ereszkedett le néhány száz métert a nemzet rozmára.

Elnézést is kért a szép számú, többszáz fős egybegyűltektől, de nagyon nagy volt a szél, s ha a hullám átcsap a feje fölött, s lenyeli a 3 fokos víztől megfulladt volna. Tényleg erősen fújt a szél. A bámészkodók mellett a kisegítőő személyzet is érezte a bőrén. Voltak rendezők, itt volt a vöröskereszt, a tűzoltók búvárruhában, mentők, orvos.

Feth Katalin a helyi vöröskereszt vezetője és munkatársai a futóknak osztogatták az energiaitalt. Hiszen nem csupán úszás volt, hanem egy kis kétkilométeres kocogásra is meginvitálták a szervezők a város apraja-nagyját.

A focisták mellett többek között a Hild Középiskolások is futócipőt húztak, hogy az egyik autókereskedéstől ( ez szponzorálja Schirillát) a kikötőig futva tegyék meg a távoz

Csőgér Sándor tanár úr elmondta, hogy nem volt nehéz mozgósítani a diákokat, bár ha a rendezvény péntekre esik, s nem utaznak haza a kollégisták, akkor a félszázan is itt lettek volna. Ígyis szép számmal kísérték a jeges víz úszóját, igazolásul, hogy a Hild név egyelő a sporttal és a mozgással.

A tűzoltók vízi mentői speciális ruhába bújtak, amely igyekezett megakadályozni, hogy áthűljenek a vízben, így mindenképpen segítséget tudtak volna nyújtani, ha Schirilla György valami módon nem bírja tovább a hideg vízben. De bírta.

Kedvesen, közvetlenül fogadta Hingyi László, képviselő és az egybegyűltek köszöntését. Hingyi képviselő úr elmondta, hogy 28 évvel ezelőtt édesapja úszásánál is itt volt, s most nagyon örül, hogy a fiát is városunkban köszöntheti. Elmondta, hogy a sportra , a kitartásra, a teljesítményre példa a Schirillák elkötelezettsége.

Hogy a régi emlékek mennyire nem fakultak meg, igazolta ez az is, hogy a tömegből voltak, akik 28 évvel ezelőtti képeket is ajándékoztak a jeges folyó úszójának, ami itt Dunaújvárosban édesapja úszásakor készült. Természetesen szép számmal vannak valóságshow-rajongók is, akik Berki Krisztián keresték a nemzet rozmára mellől.

Schirilla György elmondta, hogy a jeges vizes úszásra folyamatos edzéssel lehet csak felkészülni, rendszeresen emlékeztetni kell a szervezetét arra a "sokkra", amely a jeges vízben merüléskor éri. Hetente többször is úszik, hogy a teste és rendszeresen jógázik , hogy a lelke is felkészült legyen a megterhelésre.

Majd motorcsónakkal vitték fel pár száz méterrel északabbra, s onnan úszott le a hajdani kompkikötőig. Kényelmesen sétált ki a 3 fokos vízből, még elbeszélgetett a parton állókkal, autogramokat osztogatott, hagyta, hogy fényképezzék, a vállán egy rádobott törölközővel. Elmondta, hogy nem fázik, sőt kissé mintha melege is lenne. s megköszönte mindenkinek, hogy itt volt mellette, s köszönt mindent Dunaújvárosnak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.