Városlista
2024. május 13, hétfő - Szervác

Hírek

2012. Február 07. 15:10, kedd | Helyi

Senki se maradt utcán

Senki se maradt utcán

Két legfontosabb eleme a mai tájékoztatónak, egyik nem lesz tanítási szünet továbbra sem, a másik pedig, hogy egyetlen hajléktalan sem maradt az utcán.

Először könnyebben fajsúlyos témák a hótakarítás:

A Magyar Közút dunaújvárosi kirendeltségének munkagépei folyamatos műszakban végzik a hóeltakarítást, illetve a főútvonalak sózását. Tájékoztatásuk szerint, Dunaújváros és térségének útvonalai, az időjárási körülményeknek megfelelően járhatóak.
A Dunanett Kft. valamennyi munkagépe jelenleg is a város főközlekedési útvonalain dolgozik, műszakváltásuk folyamatos. A DVG Zrt. plusz 25 fővel, és a Dunanett Kft. plusz 15 fővel megerősítette a kézi erővel történő hóeltakarítást. A kedvezőbb időjárásnak köszönhetően a kereszteződéseknél lévő gyalogátkelőhelyek akadálymentesítésére valamint a tömegközlekedési útvonalak hóeltakarítására is nagyobb hangsúlyt tudnak fektetni, az utakat (míg az időjárás engedi) folyamatosan sózzák. A dunaújvárosi önkormányzat élt a Pálhalmai Agrospeciál Kft. segítő szándékú felajánlásával, akik már a mai naptól két munkagépükkel az Újtelep-Óváros-Kertváros szakaszon végzik az utak tisztítását.

Közlekedés:

Az Alba Volán Zrt. buszjáratainak közlekedésében a délelőtti órákban történt csak jelentősebb fennakadás, amikor a Pentele híd Apostag felőli oldalán kamionosok okozta úttorlasz következtében a busznak Dunaföldvár felől kerülnie kellett a város irányába, és ez jelentős késést okozott a menetidőben. Továbbá a perkátai autóbuszjáratnál lépett fel időszakos probléma, amikor egy meghatározott emelkedőn nem tudott felhajtani a buszvezető. A problémát természetesen mind a két esetben elhárították, és a két jelentősebb késés mellett, további kiemelt csúszás szerencsére nem történt a menetidőben. Az Alba Volán Zrt. tájékoztatása szerint, minden helyi-, illetve távolsági járatuk megfelelően közlekedik, maximum 10-15 perces késések mellett tartani tudják a meghatározott menetrendet. A Fabó Éva Sportuszoda földszintje továbbra is nyitott ajtókkal várja az utazóközönséget, hogy fűtött termével a várakozók közérzetének javítását szolgálja.

Mentők:

A Dunaújvárosi Mentőállomás részéről ugyan lassabban közlekednek a mentőautók, azonban minden település jól megközelíthető, így a betegellátás és a szállítás biztosított.
A Dunaújvárosi Vízirendészet folyamatosan ellenőrzése alatt tartja szakaszterületét, az eddigi tájékoztatásokhoz képest jelentős változás nem történt. Felhívják a Szabadstrandon korcsolyázók figyelmét, a hideg időjárásnak köszönhetően ugyan már megfelelő vastagságú a jég, azonban a leesett hó megnehezíti ennek a pontos meghatározását, és bizonytalanná teszi a korcsolyázási feltételeket. Ezért arra kérik a korcsolyázókat, a balesetveszély elkerülése érdekében, fokozott körültekintés mellett sportoljanak.
Továbbra is nagy hangsúlyt fektetünk a hátrányos helyzetben, illetve a fedél nélkül élők megfelelő ellátására. A Magyar Mentőszolgálat Alapítványának, a szociális hálózat szakembereinek és a rendőrségi összefogásnak köszönhetően az eddig beérkezett jelzéseket gyors reakcióidővel orvosolták, és megfelelő ellátásban részesítették a rászorulókat. Hatékony munkájuknak köszönhetően tegnap éjjel (2012. február 06-án, hétfőn) a Dunaújvárosban regisztrált mintegy ötszáz hajléktalan közül már egyetlen ember sem töltötte fedél nélkül az éjszakát. Ellenőrzési tevékenységük továbbra is folyamatos. Az előttünk álló hosszantartó hideg időjárásra tekintettel kérjük Önöket, fokozottan figyeljenek közvetlen környezetükre, és embertársaikra.
A korábban meghirdetett forgalomkorlátozás, és figyelemfelhívás továbbra is érvényben van. Kérjük Önöket, megfelelő körültekintés mellet közlekedjenek az utakon.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.