Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2014. Szeptember 22. 16:24, hétfő | Helyi

Sikeres, de alacsony színvonalú mérkőzés

Sikeres, de alacsony színvonalú mérkőzés

Már az első harmadban eldöntötte a pontok sorsát a Debrecen elleni találkozón együttesünk, mely a második és harmadik húsz percben alaposan visszavett az addig diktált iramból.

Dab.Docler – Debreceni HK 6-3 (4-1, 2-1, 0-1)

Dab.Docler: Kalnins – Martine 1, Hüffner, Azari 1 (2), Galanisz (3), Kiss Á. 2 (1) - Martinka, Pozsgai 1, Somogyi (2), Gröschl (2), Szappanos (1) – Nagy R. (1), Mestyán 1, Papp V., Pavuk, Peterdi, Dörök, Erdélyi, Magosi, Kovács, Léránt. Vezetőedző: Donald MacLean.

Második hazai mérkőzését játszotta vasárnap este a Dab.Docler jégkorong csapata, mely azt a Debrecent fogadta este hat órától, mely az elmúlt fordulóban simán, 5-1-re verte az Újpestet.

Kiengedve is simán

Az Acélbikák azonban hamar tudatosítani akarták ellenfelükkel, hogy ezúttal ne is álmodjanak a pontszerzésről, s az első tíz percben valósággal átgázoltak ellenfelükön. a gólgyártást Mestyán kezdte meg a második minutumban, majd négy perccel később Martine és Kiss Ákos talált be az elmúlt meccsen 98 százalékkal védő Gyatlov ketrecébe, igen hamar komoly előnybe hozva ezzel a DAB-ot (3-0). Ugyan a vendégek a 10. percben szépíteni tudtak az álláson egy sikeresen lejátszott emberelőnyös figura végén, ám mindössze ötven másodperccel később Azari bombagólja után ismét három találat volt a különbség a két együttes között (4-1).
A harmadból hátralévő időben is egymás után vezette támadásait Donald MacLean együttese, s bár a befejezéseknél már hiányzott az élesség, így is nagyon biztos előnnyel vonulhattak pihenőre az Acélbikák. A térfélcserét követően sajnos nagyon visszaesett a játék színvonala, s ez inkább a mieink teljesítményén volt látványosan érezhető. Az Acélbikák tempója ekkor meg sem közelítette az első harmadban tapasztaltat, s bár a 31. percben Kiss Ákos tovább növelte csapatuk vezetését, a látottakkal nem lehettek maradéktalanul elégedettek a hazai drukkerek (5-1).
Ladányi óriási potyagólja után ugyan sikerült valamelyest feljebb kapaszkodnia a vendégeknek, ám erre is volt válasza a DAB-nak, mely Pozsgai emberelőnyös találatával ismét hamar visszaállította négyfás előnyét (6-2). Az utolsó húsz perc nagy részében rendkívül csapkodó játék folyt a pályán, mindkét oldalon rengeteg volt a hiba, így egészen a véghajráig úgy tűnt, hogy ne is változik már az eredmény. Ekkor azonban ismét Ladányi talált be egy hatalmas védelmi hibából, ám hiába Godó két gólja, az Acélbikák alakulata erősen visszafogott játékkal is könnyed sikert aratott a ligaújonc debreceniek ellen (6-3).

Csúnya siker

A három szerzett ponttal természetesen elégedett volt Donald MacLean, a Dab.Docler csapatának vezetőedzője is, ugyanakkor a kanadai szakember is értetlenül állt együttese formahanyatlása előtt.
- Nagyon jól kezdtünk, erős első harmadot produkáltunk, tizenegy perc alatt lőttünk négy gólt, s uraltuk a mérkőzést. Éppen ezért is volt érthetetlen számomra az, hogy a folytatásban mennyire visszaesett a teljesítményünk. Tisztában vagyok persze azzal, hogy nem könnyű fókuszálni, ha korán ilyen nagy előnybe kerül egy csapat, ám a második és harmadik húsz perc játéka ennek ellenére is nagy talány volt számomra. Egyáltalán nem játszottunk jól, ez egy kimondottan csúnya győzelem volt, de két meccset követően öt ponttal állunk, s ennek azért örülhetünk.

Címkék: Dab Docler, jégkorong

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.