Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2016. Szeptember 18. 21:35, vasárnap | Helyi sport

Sikeres évkezdés

Sikeres évkezdés

Izgalmakkal teli, szoros mérkőzéssel indította a 2016/2017-es évadot a DAC férfi kézilabda csapata.

Csermák Gábor együttese egy új csoportban kezdte az idei szezont.Eddig még ismeretlen csapatokkal, olykor nagy távolságokkal kell szembenézniük. Első ellenfelük hazai pályán a Hőgyész gárdája volt. A mérkőzés első félidejében a csapatok fej-fej mellett haladtak, gólt gól követett. Magabiztos védekezéssel a félidőben még a vendégcsapat vezetett egy góllal. (11-12)A szünet után egészen a 25. percig egyenlő volt az állás, a vendégeknek mindig sikerült kiegyenlíteniük. Az utolsó másodpercekben egy hihetetlen bravúrral sikerült Gergely Bencének a kapuba juttatnia a labdát, így a végeredmény 27-26 lett. Mind a játékosok, mind a szurkolók kitörő örömmel ünnepelték a győzelmet, amit megérdemeltek a DAC-os fiúk, hiszen nagyot küzdöttek.
A junior mérkőzést a DAC csapata irányította, sokáig 7-8 góllal vezettek, így Csermák Gábor edző lehetőséget tudott adni fiatal, új játékosainak. Még abban a két percben is sikerült az előnyt megőrizni, amikor kapusunkat 2 perces kiállításra ítélték, és egy mezőnyjátékosnak kellett a kapuban védenie, sikeresen helyt állt a kapuban is, majd gólokat is dobott. A félidei 13-13-as eredményt javítva a mérkőzés végére fölényes 10 gólos győzelemre tudtak szert tenni. (35-25)

Csermák Gábor edző így értékelte a mérkőzéseket:
- A felnőtt meccsen az első félidőben a védekezéssel akadtak problémák, készültünk az ellenfélből, tudtuk, hogy milyen taktikával kell játszanunk. A második félidőben kicsit jobban odafigyeltünk. Az akarás megvolt a fiúkban, reméljük ezt a lendületet a következő két idegenbeli meccsünkre is tovább tudjuk vinni.
- A junior meccs már kicsit könnyebb volt: egy teljes sor mezőnyjátékos cseréjére lehetőség adódott.
- Igen. Lehetőséget szerettem volna adni mindenkinek, hiszen vannak új játékosok is, akiknek ez volt az első mérkőzésük. Bízom benne, hogy ez a lendület sokáig fog tartani bennük is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt

2024. Május 18. 05:03, szombat | Külföld

Hetekig eltarthat a helyreállítás a Houstont sújtó vihar után, tovább kutatnak áldozatok után is

Hetekig is eltarthat az áramszolgáltatás helyreállítása a hurrikánerejű viharok sújtotta Houston egyes részein, és változatlanul zajlik a károk felmérése, valamint a kutatás további áldozatok után - közölték a texasi nagyváros ható