Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2013. Január 08. 08:19, kedd | Helyi sport

Sima DAB-siker a rangadón

Sima DAB-siker a rangadón

Az emberhátrányokat is elbírta, s mivel a játék minden elemében jobb volt a HSC Csíkszeredánál, nagyon sima, 5-2-es győzelmet aratott a Dab.Docler hokicsapata a székelyek elleni ma esti rangadón a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

A Ferencváros elleni kiküzdött győzelem után egy még nehezebbnek ígérkező mérkőzés várt a Dab.Docler csapatára, mely a rájátszásért küzdő HSC Csíkszereda ellen korcsolyázott ma jégre a Dunaújvárosi Jégcsarnokban.

Csak a végéért kár

A hazai drukkerek legnagyobb örömére, az elmúlt meccseken olykor-olykor hiányolt hozzáállással vetette magát küzdelembe az Acélbikák alakulata, akik sokat korcsolyázva, rengeteget ütközve, láthatóan nagyon motiváltan estek neki a Csíkszeredának. A vendégek ezzel nem is nagyon tudtak mit kezdeni, így a piros-fehérek kezdeti fölénye nem csak állandósult, hanem helyzetekben is megmutatkozott. A 8. percben emberelőnybe került a DAB, s rögtön az első fórt sikerült is gólra váltani, miután az eltiltásából visszatérő Tőkési bombája kipattant Kozuch kapusról, pont Hüffner elé, aki védhetetlenül vágta a pakkot a jobb felsőbe (1-0).
A gól után viszont előbb szimpla, majd kettős hátrányba kerültek a házigazdák, melyből Novak kapuvasa ijesztette meg leginkább a hazai drukkereket, de miután kiegészült a Lundh-gárda, azonnal magához ragadta az irányítást, s a 17. percben egy remekül végigjátszott támadás végén Gröschl mattolta a rövid saroknál Kozuchot, megduplázva ezzel az Acélbikák előnyét (2-0). Az újabb DAB-találatot egy újabb hazai kiállítás követte, s bár egészen a hajráig úgy tűnt, hogy az addig teljesen veszélytelen HSC képtelen lesz élni fórjával, Tranca nem túl erős lövését kissé elnézte Sevela, így hiába a hazai fölény, mégis szépíteni tudott a vendégcsapat (2-1).

Mindenben jobb Acélbikák

A második felvonás elején mintha az öltözőben ragadtak volna a hazaiak, akik az első két-három percben meglehetősen szétszórtan játszottak, ám szerencsére még időben sikerült rendezni a sorokat, s újból az történt a jégen, amit a hazai szurkolók elképzeltek. Még úgy is, ha a játékvezetők egyre több érthetetlen ítélettel borzolták, elsősorban a házigazdák idegeit, ám a csapatnak ma szerencsére ezt is sikerült elbírnia. A 28. percben Moldován durva szabálytalansága után Somogyi és Gröschl is a kiállítás sorsára jutott, ám az újabb könnyedén kivédekezett HSC-fór után a büntetőpadról visszatérő Somogyi kapta meg a korongot, aki Kozuch kapust alaposan megtréfálva pöccintette fonákkal a kapuba a játékszert, visszaállítva a kétgólos hazai vezetést (3-1). A harmadból hátralévő időben ugyan próbálkozott a Csíkszereda, de esélyük sem volt a sokkal jobban és gyorsabban játszó Acélbikák ellen, s ha Kozuchot nem húzza ki a bajból a kapuvas, vagy éppen egy-két elhibázott hazai ziccer, már a második szünetre eldőlt volna a találkozó.
A kétgólos hazai előny ellenére sem lehettek azonban nyugodtak a meccsre kilátogatók, úgy meg aztán pláne nem, hogy a harmadik felvonásban is az volt az érzése a szurkolóknak, hogy a játékvezetők addig akarják emberelőnyben játszatni a vendégeket, míg gólt nem lőnek. Két újabb kivédekezett hátrány után azonban megvillant a DAB negyedik sora is, s Strenk éles szögből eleresztett bombája vágódott be a vendégek ketrecébe, s ekkor már érezni lehetett, hogy nincs visszaút a HSC számára. A játékvezetők azért igyekeztek izgalmasabbá tenni a hajrát, ezért újabb három hazai kiállítás miatt bosszankodhattak a piros mezes szurkolók, s mivel Hurtaj a másodikat gólra váltotta, így kapott némi esélyt a vendégcsapat (4-2). A véghajrában azonban hiába hozta le hálóőrét is a székely együttes, Galanisz remek egyéni alakítás végén szerzett üres kapus gólt, kialakítva ezzel az 5-2-es végeredményt, ami a játék képét nézve még a Csíkszereda csapatára volt hízelgő.

Mestermérleg

Stephan Lundh: - Fokozatosan igyekszünk kijönni kisebb hullámvölgyünkből, s úgy érzem, hogy ehhez ma újabb komoly lépéssel kerültünk közelebb. A csapat ma végig nagyon motiváltan játszott, s ezt már az edzéseken is láttam, ezért egy pillanatig sem éreztem azt, hogy nem nyerjük meg biztosan a mai találkozót.

Timo Lahtinen: - A MOL Liga két legjobb csapata játszott ma egymással kiélezett, jó meccset, mely alakulhatott volna másként is, ha élünk az adódó emberelőnyös lehetőségeinkkel. A DAB azonban hősiesen védekezett, s helyzeteit jobban kihasználva nyerte meg a mérkőzést, míg ma nálunk elmaradtak a várt jó egyéni teljesítmények.

Dab.Docler – HSC Csíkszereda
5-2 (2-1, 1-0, 2-1)
Dab.Docler: Sevela, Kiss D., Lindgren, Pavuk, Galanisz1 (1), Szappanos, Huba, Chvatal, Vaszjunyin, Peterdi, Azari, Hüffner 1, Tőkési (1), Somogyi 1 (1), Kiss Á. (2), Gröschl 1, Nagy R., Strenk 1, Papp V. (1), Szabados
Vezetőedző: Stephan Lundh

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 15:08, szerda | Bulvár

Hollywoodi világsztárokkal várja látogatóit a Budapest Comic Con

Idén is megrendezik Magyarországon a világ legnagyobb és legjelentősebb popkulturális eseményét, a Comic-Cont:

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:18, szerda | Külföld

A lengyel határőrség feltartóztatott egy szökött orosz katonát

Egy, a fehérorosz határon át illegálisan Lengyelországba belépő orosz katonát tartóztatott fel a lengyel határőrség.