Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Február 23. 23:52, vasárnap | Helyi sport
Forrás: Kohász Kézilabda Akadémia

Siófokot padlóra küldték a lányok -képekkel

Siófokot padlóra küldték a lányok -képekkel

Nem okozott gondot a Siófok legyőzése együttesünk számára a bajnokság újabb játéknapján. A Kohász gárdája fantasztikusan kezdett, s már az első felvonásban elsöpörte ellenfelét, melyet végül 36-23-ra győzött.

A Veszprém elleni kupavereséget követően ezúttal hazai pályán szerepelt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt női együttese, mely a Siófok gárdáját fogadta este hattól a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. A mieink egyértelműen a győzelem reményében várták újabb bajnoki találkozójukat, melyen végül a kézsérüléssel bajlódó Bulath Anita is ott volt a csapatban.

Hamar eldől

Mátéfi Eszter együttese rendkívül elszántan vetette magát a küzdelembe, s gyakorlatilag lövéshez sem igazán hagyta jutni ellenfelét saját kapuja előtt, míg a siófoki portásnak sorozatban négy alkalommal is maga mögé kellett nyúlnia az első öt percben, így egyáltalán nem volt véletlen, hogy Golovin edző már az ötödik percben kénytelen volt időt kérni (4-0). Ez sem segített azonban együttesén, mert a Kohász továbbra is szinte hiba nélkül védekezett, s még Rádli kiállítása alatt is növelni tudta előnyét méghozzá Hosszu góljaival, így a 11. percben ismét időt kellett kérnie a vendégeknek (8-1).
A folytatásban valamivel hatékonyabbá vált a vendégek támadójátéka is, ám ez sem sokat javított a helyzetükön, mert a védelmük továbbra is képtelen volt útját állni a hazai rohamoknak, így Bulath, Ferling valamint Vincze és Gera szépségdíjas góljai után örülhetett a hazai publikum, mely a 22. percben már rászámolt a siófoki egyletre (16-6). A félidőből hátralévő idő már sok izgalmat nem hozott, mert felváltva szerezték góljaikat a csapatok, méghozzá négyet-négyet mindkét oldalon, így az első harminc perc végén fölényes, 20-10-es dunaújvárosi vezetést mutatott az eredményjelző.

Végül biztos siker

A második felvonás elején Bulath, majd Rádl (!) szerzett átlövésből hatalmas gólokat, ráadásul Ferling is ott folytatta, ahol az első felvonásban abbahagyta, így ismét jelentősen nőtt a két gárda közti amúgy is nagy különbség. A 42. percben harmadszor is magához hívta tanítványait a vendégek vezetőedzője, ami nem is volt csoda, hiszen ekkor már tizennégy gólos vezetésnek örülhettek a Kohász hívei (29-15). Az újabb fejmosás valamelyest használt is a Balaton-parti egylet játékosainak, mert a következő tíz percben valamivel pontosabban játszottak a mieinknél, így bő nyolc perccel a lefújás előtt ezúttal Mátéfi Eszternek kellett időt kérnie, mert "feljöttek" tízre a vendégek (31-21).
Együttesünk vezetőedzője vélhetően keményebb védekezést kért tanítványaitól a véghajrára, s ezt meg is fogadták a Kohász játékosai, akik a következő öt percbe egyetlen gólt sem engedélyeztek ellenfelüknek, ráadásul sorozatban ismét négy találatot szerezve állították vissza a korábbi gólkülönbséget (35-21). A véghajrában már a fiatal, addig kevesebbet szereplő játékosainak is lehetőséget adott Mátéfi Eszter vezetőedző, s bár ezt az időszakot végül minimális különbséggel megnyerte a Siófok, a mieink végül kiütéses, 36-23-as sikert aratva tartották itthon a két bajnoki pontot, a látottak alapján teljesen megérdemelten.

DKKA – Siófok KC
36-23 (20-10)
DKKA: Csapó, Hosszu 5, Gera 7, Ferling 6, Takács D. 1, Bulath 7, Vincze 4, Csere: Víg (kapus), Rádl 4, Grosch 1, Vadász, Kopecz 1, Kővári, Palotás, Kemény. Vezetőedző: Mátéfi Eszter.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a