Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2010. December 01. 20:02, szerda | Helyi
Forrás: DF

Skicc-kiállítás a főiskolán

Skicc-kiállítás a főiskolán

A Skicc Csoport tíz művésztagjának ötven alkotása látható ezen túl a Dunaújvárosi Főiskola Informatika Intézetének folyosóin. Az állandó kiállítást e héten pénteken 13 órakor nyitja meg dr. András István humánfejlesztési és kom

Hét évvel ezelőtt egyszer már tábort vert nálunk a Skicc csoport. Visszavágytak. Nyári alkotótáboruknak idén ugyanis ismét a DF csónakháza adott otthont. A főiskola a helyszínt biztosította, a Skicc csoport pedig cserébe nagy sikerű időszakos kiállítással viszonozta a gesztust. Az időszakos bemutatót idén októberben intézményünk második emeleti aulájában láthatta a nagyérdemű. S egy újabb gesztusként, a kooperatív és kreativitást sem nélkülöző együttműködés jegyében mostantól egyfajta állandó galéria is lesz a főiskola informatikai bázisa (I épület, a Szórád Márton úttal párhuzamosan).

A Dunaújvárosi Főiskola befogadó tér és folyamatos idő a művészet számára is. Inspiráló ugyanis egy olyan helyen dolgozni, tanulni, egy olyan felsőoktatási közegbe lépni vendégként, látogatóként, ahol helyi alkotók munkái szereznek örömet, teszik gazdagabbá az életet, indítanak gondolkodásra, adnak okot a polemizálásra.

„Nem érdekel, hogy ki vagy, és hogyan jutottál ide. Azt akarom tudni, hogy beállsz-e velem a tűz közepére anélkül, hogy visszariadnál” – ajánlotta Kalácska Ágnes a 2010-es fősulis alkotótáborukat. E filozófia szellemében invitálnak tehát mindenkit a szervezők pénteken kora délután az Informatika Intézetbe, ahol Körmendi Sándor szociofotós munkái mellett Hegyesi Katinka, Koll Diana, Fridrich Vera, Bellák Ica, Genál Mari festményei, Kalácska Gábor, Kalácska Ági, Pats József, Pats Dániel és Kosztolányi György művei láthatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.