Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Június 07. 05:00, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Sok napsütés, de záportok is várhatók a következő napokban

Sok napsütés, de záportok is várhatók a következő napokban

Helyenként továbbra is előfordulhatnak ugyan záporok, zivatarok, de jellemzően sok napsütés és nyáriasan meleg idő várható a következő napokban - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapi előrejelzéséből.

Hétfőn napos idő várható, de néhol - nagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon - zápor, esetleg egy-egy helyen zivatar is lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 9-16, a legmagasabb hőmérséklet 25-29 fok között valószínű.

Kedden sok lesz a napsütés, de előfordulhat egy-egy zápor, zivatar. Zivatar térségében a szél erős, akár viharos lehet. A hajnali 9-17 fokról délutánra 26-29 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön is több órára kisüt a nap, de szerdán elsősorban nyugaton és északon, csütörtökön szórványosan kialakulhat zápor, zivatar. A légmozgás többfelé élénk, erős, zivatar térségében viharos lehet. A minimumok szerdán 10-18, csütörtökön 11-18 fok között alakulnak. A maximumhőmérséklet szerdán 26-30, csütörtökön 24-29 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton a több órás napsütés mellett elszórtan alakulhat ki zápor, zivatar. Az északi szelet sokfelé élénk, néhol erős, zivatarban viharos lehet. Pénteken hajnalban 10-17, szombaton hajnalban 10-18 fok várható. A délutáni csúcsértékek mindkét nap 24-29 fok között alakulnak.

Vasárnap is több órára kisüthet a nap, de helyenként eleredhet az eső. Többfelé megélénkül, néhol időnként megerősödhet a szél. A leghidegebb órákban 12-19, napközben 25-30 fokot mérhetnek - olvasható az előrejelzésben.

Címkék: időjárás, meleg, nyár

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.