Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Július 08. 08:55, csütörtök | Helyi

Sok hűhó semmiért

Sok hűhó semmiért

Hiába a sok tájékoztatás, a felvilágosítás, hiába mondjuk folyamatosan, ne bízzanak meg feltétlen senkibe, mindig legyenek bizalmatlanok, kétkedők, a csalók mégis megtalálják a fogást. Pedig az erről szóló írások, már a csapból fol

Hétfőn történt az eset, hogy egy Gorkij utcában élő idős asszony lakásába jutott be egy magát vízcsapvizsgálónak kiadó 30 év körüli, hosszú szőke hajú, csinos nő, és egy vele érkező férfi. Azzal az indokkal jelentek meg, hogy ellenőrzik, nem csöpögnek-e a csapok. Habár, a szolgáltató nem jelezte előre a vizsgálatot, sem a 82 éves lakástulajdonos nem kérte, mégis egyből beengedte őket. Amíg a nő folyamatosan szóval tartotta, addig társa valamennyi készpénzétől megszabadította az idős hölgyet.

Távozásukat követően vette észre, hogy a szobai szekrényt, ahol a pénzét tartotta felfeszítették és eltűnt a spórolt pénze.

Mint, ahogy azt a rendőrségi szóvivőtől megtudtuk, a hatóság csak másnap reggel értesült a történtekről, és a tettesek felkutatása, sajnos nem járt eredménnyel.

A lakásban a csapok ugyan nem csöpögtek, mégis kimondhatjuk, a kicsi nyugdíjból összespórolt pénz elfojt.

 

Ismételten elmondjuk. Ne engedjenek be ismeretlen embereket a lakásunkba, házunkba! Ha mégis be kell, akkor viszont soha egy pillanatra se hagyják őket őrizetlenül. Még akkor se, ha rosszullétre hivatkozva egy pohár vizet kérnek, vagy a nyugdíjas szelvényt akarják elkérni, netán a pénzük valódiságát akarják ellenőrizni. Pláne akkor gyanakodjunk, ha ketten vannak. Egyszerű a megoldás, addig hívják át a szomszédot, míg idegenek vannak a lakásba. Ha egy számukra ismeretlen személy postásnak, rendőrnek, önkormányzati dolgozónak, bármilyen szerelőnek mondja magát, mindig ellenőrizzék annak valódiságát. Csak egy telefon hívás az egész.

 

(l.z.)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.