Városlista
2022. január 23, vasárnap - Zelma

Hírek

2013. December 08. 16:06, vasárnap | Helyi

Sorsolással döntöttek

Sorsolással döntöttek

Új képviselőt választottak a Roma Nemzetiségi Önkormányzatba.

Október 15-én tragikus hirtelenséggel hunyt el Kovács Kálmán, a Roma Nemzetiségi Önkormányzat képviselője. A megüresedett mandátum betöltése érdekében összeült a Helyi Választási Bizottság. A nemzetiségek jogairól szóló törvény értelmében helyébe az léphet, aki a 2010-es választáson a következő legtöbb szavazatot kapta. A Phralipe és a Rodosz szervezet jelöltjei, Sztojka Csaba és Csányi Kálmánné azonos, 18-18 darab voksot kaptak.

A törvény szerint szavazategyenlőségeseténsorsolással kell eldönteni, ki legyen az új képviselő. A HVB a két jelölt nevét tartalmazó, bélyegzővel ellátott papírokat borítékba helyezte, majd azokat egy urnába.

A keverés után Dr. Bakos Károly, a HVB elnöke kézzel sorsolta ki a mandátumot szerzett képviselő nevét. A nemzetiségi önkormányzat új képviselője Sztojka Csaba, a Phralipeszervezet jelöltje lett.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 01. 19:16, szombat | Helyi

Több eljárást indított a rendőrség pirotechnikai termékek miatt

Szilveszter éjféltől országszerte reggel 6 óráig 14 emberrel szemben indított eljárást a rendőrség pirotechnikai termékkel kapcsolatos szabálysértés miatt

2021. November 22. 12:00, hétfő | Helyi

Kettős gyilkosság miatt emeltek vádat egy hajléktalan ellen

Vádat emeltek egy hajléktalanként élő férfi ellen, aki januárban bozótvágóval és késsel megölte alvó ismerőseit - tájékoztatta a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség szóvivője hétfőn az MTI-t.

2022. Január 23. 10:56, vasárnap | Belföld

Halálos baleset a 31-es főúton

Halálos baleset történt szombaton késő este a 31-es számú főút 116-os kilométerében Tenk és Heves között - közölte a rendőrség a honlapján.

2022. Január 23. 09:51, vasárnap | Belföld

Tűz ütött ki a Szent Imre kórházban, egy ember meghalt

Tűz ütött ki vasárnap reggel a budapesti Szent Imre kórházban, a lángokat a tűzoltók kora délelőttre eloltották.