Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2022. December 22. 07:58, csütörtök | Belföld
Forrás: Rendőrség

Sötét ruha, korai szürkület - Ilyenkor nehezebb észrevenni a gyalogosokat

Sötét ruha, korai szürkület - Ilyenkor nehezebb észrevenni a gyalogosokat

Ebben az időszakban megszaporodnak a gyalogosgázolások.

Legyenek mindig óvatosak és körültekintőek!

- A gyalogosok saját életük és testi épségük érdekében soha ne számoljanak azzal, hogy a járművezetők minden esetben észlelik őket. Sokat segíthet a szemkontaktus létesítése a jármű vezetőjével.

- Ezenkívül fontos, hogy tegyenek meg mindent a saját észlelhetőségük érdekében.
A sötét tónusú ruházat helyett keressenek feltűnőbb színűeket! Lakott területen kívül éjszaka vagy rossz látási viszonyok mellett a fényvisszaverő mellény használata kötelező, de ez az eszköz más körülmények között (lakott területen belül nappali viszonyok mellett) is életmentő lehet.

- A járművezetők esetében is nagyon fontos, hogy mindig fokozott óvatossággal, a sebesség jelentős csökkentésével közelítsék meg a kijelölt gyalogos-átkelőhelyeket, buszmegállókat, illetve azokat a helyeket, ahol gyalogosok jelenlétére számítani lehet, illetve mindig az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezessék gépjárművüket!

... hogy mindenki hazaérjen!

Fotó: Rendőrség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el