Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2010. Augusztus 13. 16:10, péntek | Helyi

Sportfesztivál a nemzeti ünnepen

Sportfesztivál a nemzeti ünnepen

A tavalyi évek sikereinek köszönhetően, idén is megrendezésre kerülnek a sportprogramok augusztus 20-21-én a Szaki-szigeten. Lesznek ügyességi játékok, valamint a csapatsportok szerelmeseinek strandkézilabda, strandröplabda és strandfoci.

Az újonnan építetett pályákon idén egy teljes körű karbantartást végeztek a szakemberek, hogy megfelelőek legyenek a reggeli rajthoz. A gyerekek számára ügyességi és közösségi játékok is szerepet kapnak a rendezvény keretein belül, melyeket Kalácska András vezényel a vízpart közelében. Az ügyességi versenyekre a helyszínen lehet jelentkezni reggel 9.00-tól délután 15.00-ig. A tavalyi nagy sikernek köszönhetően idén is 3 csapatsport/csapatverseny kerül megrendezésre (strandkézilabda, strandröplabda és strandfoci) a szigeten. A női és férfi strandkézilabdát Décs Tünde koordinál a nap folyamán. A nőknél 4 csapat, a férfiaknál 4 csapat jelentkezett a kupára, amely reggel 9.00-tól este 18.00-ig tart.

A strandröplabdán 8 meghívott csapat vesz rész, a versenyt Kelemen István szakedző irányítja reggel 9.00-tól délután 16.00-ig. A strandfocira kiírt nevezéssel lehetett jelentkezni. A kupára 8 csapat nevezését fogadjuk el nevezési sorrendben. A mérkőzések reggel 9.00-tól délután 18.00-ig tartanak, melyet a Carissa Sportegyesület keretein belül zajlanak.

Mint minden évben a teke szakosztály is megrendezi a Szent István kupát, melynek helyszíne a dunaújvárosi tekepálya. Itt is a reggeli órákban kezdődnek a küzdelmek és kora délután eredményhirdetéssel zárul a tekeverseny. A csapatsportok mellett a városi ötpróba következő állomása is augusztus 20.-ra kerül megrendezésre. Helyszíne a Szalki- sziget, ahol a vizes ügyességi feladatok kapnak szerepet.

Másnap 21.-én szombaton reggel indul a Dunaújváros - Rácalmás triatlon verseny, melyet 3 kategóriában indítunk. Rendező a Carissa Sportegyesület, Életrevaló Gyermekmisszió és a dunaújvárosi Ifjúsági és Sportiroda.

Tehát aki sportolni akar, vagy szeretne jó mérkőzéseket látni annak bátran ajánljuk, hogy jöjjön le a Szalki-szigetre és együtt legyünk részesei a nemzeti ünnepségnek.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.