Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2014. Február 10. 21:33, hétfő | Helyi

Sportolókat díjaztak

Sportolókat díjaztak

Elismeréssel méltatták a kimagasló eredménnyel büszkélkedő sportolókat, egyesületeket.

Dunaújváros Megyei Jogú Város Közgyűlése - a magyar és egyetemes emberi kultúra részeként elismerve a sport, mint önszerveződésre épülő autonóm civil tevékenység kiemelkedő jelentőségét, különlegesen fontos szerepét az egészségfejlesztésben, az ifjúság erkölcsi-, fizikai nevelésben, a személyiség formálásban, a szabadidő eltöltésben, a 2002/14-es rendeletében szabályozta, hogy jutalmazásban részesül az a dunaújvárosi székhelyű sportegyesületben igazolt sportoló, csapat és sportszakember, aki/amely valamely olimpiai sportág, hivatalos olimpiai versenyszámában felnőtt, junior és ifjúsági korosztályban meghatározott helyezést ér el.
Ennek értelmében február 10-én több sikeres sportolót jutalmazott az önkormányzat. A díjakat Sztankovics László, az Oktatási, kulturális, ifjúsági és sportbizottság elnöke adta át.

Elismeréssel méltatták Hajdu Jonatánt, a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztály sportolóját, aki a tavalyi évben rendezett Ifjúsági Világbajnokságon, és az Ifjúsági Európa Bajnokságon első helyezést ért el 1-es hajóban. Továbbá felkészítő edzőjét, Molnár Gergelyt, aki áldozatos tevékenységével hozzájárult a sikeres szerepléshez.
Díjat kapott Takács Krisztián, a Dunaferr SE úszója, aki a 2013-as Felnőtt Úszó OB-n 50 méteres és 100 méteres gyorsúszásban az első helyezést érte el. Elismeréssel méltatták felkészítő edzőjét, Kovács Józsefet, aki tevékenységével hozzájárult az eredményes szerepléshez
Elismerésben részesült Vass András, a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztályának sportolója a tavalyi évben az első felnőtt síkvízi világkupán, valamint a felnőtt síkvízi világbajnokságon 3. helyezést ért el.
2013 júliusában rendezték meg a 11. Sárkányhajós Világbajnokságot Szegeden, melyen a Dragon Steel Sportegyesület 32 fővel képviseltette magát.

A sárkányhajózás hazai történetének legsikeresebb világbajnokságát zárta a válogatott. Az önkormányzat tárgyjutalom formájában gratulált sikeres szereplésükhöz, tevékenységükhöz pedig további erőt és kitartást kívánunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.