Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2013. Április 23. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

Sportos kupé-crossoverrel álmodik a Volkswagen

A Range Rover Evoque napjaink keresett prémium hobbiterepjárója, ám hamarosan újabb riválist kap, mégpedig egyenesen Wolfsburgból. A manapság divatos szegmenst a CrossBlue tanulmánnyal célozza meg a VW, hogy még tovább bővítse népes modellpalettáját.

A koncepcióautó fotói nemrégiben szivárogtak ki a világhálóra, nem kis reakciót kiváltva az autós médiából. A sportos sziluett, a kupésított crossover stílus vagány, mokány összképet eredményez, amihez persze elengedhetetlenek az olyan részletek, mint a markáns frontrész LED-es fényszórói, az autó oldalán végigfutó éles karaktervonal, vagy éppen az eleganciát sugalló hátsó traktus.

Természetesen az ilyenkor szokásos trükkök ezúttal is nyomon követhetőek, a műanyag betétek úgyanúgy kötelező részei a csomagnak, ahogy a matt alumíniumbetétek vagy a duplán kivezetett kipufogócsövek a hátsó lökhárítóba integrálva. Az utastér már visszafogottabb formavilágot képvisel a lapos felületekkel és az éles szögekkel, s a katonás rend ugyanúgy jellemzi a komplett műszerfalat, mint a márka többi modelljének esetében. A műszercsoport a jelenleg uralkodó trendek szerint teljesen digitális, a multimédiás rendszert pedig hátsó szórakoztató egység egészíti ki. Miközben a külső és belső esetében ugyancsak józanabb felhozatalra számíthatunk a szériára megérett modell esetében, a lemezek alatt sem csupán a koncepció hibrid hajtáslánca rejtőzik majd.

A tanulmány orra a németek turbóval feltöltött V6-osát rejti, amelynek segítségére két elektromotor siet, hogy végül 415 lóerős összteljesítményről beszélhessünk. Mindezek tükrében az 5,9 szekundumos 0–100-as gyorsulás már kiemelkedő értéknek számít, a hibrid hajtáslánccal pedig a gyártó szerint 3 literes étvágy is kiautózható a 33 kilométer megtételére képes elektromos rendszernek köszönhetően.

Címkék: Volkswagen

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal