Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Április 08. 02:18, hétfő | Helyi sport

Sporttal a drog ellen

Sporttal a drog ellen

A TÁMOP 5.2.5 részeként, összesen mintegy 70 millió forintból egy kétéves programsorozat indult tavaly ősszel, melynek fő célja az, hogy a dunaújvárosi fiatalok integrációját, társadalmi beilleszkedését segítse.

Az aktuális esemény az a floorball torna volt, mely a Campus Arénában került megrendezésre. Horváth István, a Rudas Szakközépiskola testnevelője, a Dunaújvárosi Főiskola Rudas Floorball Team csapatának egykori edzője:


- Nagy öröm számomra, hogy ilyen sok, összesen huszonhat csapat adta le a jelentkezését a rendezvényre. Érkeztek fiú, leány és vegyes csapatok is. Ami a korosztályokat illeti, jöttek felső tagozatos általános iskolások - a Petőfi és a Vasvári iskolákból több csapat is -, de a többi iskola is képviseltette magát. A középiskolák közül hat intézmény volt jelen. Ez összesen majdnem kétszázhúsz gyereket jelent. A kisebbeket szüleik is elkísérték, így igazán ünnepi hangulat alakult ki. A mérkőzések kispályán zajlottak, azaz három a három ellen, kisebb kapura, kapus nélkül is játszottak a fiatalok. Egyre jobban elterjed ez a labdajáték hazánkban is, mely hasonlóan a jégkoronghoz, az északi országokból érkezett meg hozzánk. Magyarországon körülbelül 25 éve foglalkoznak a sportággal, így nagyszerű eredmény az, hogy válogatottjaink, ideértve a női és a férfi felnőtt válogatottat is, a 12. helyen állnak a világranglistán.

A projekt vezetője Szemenyei István:
- Alapvetően három területre koncentrál a pályázat. Az egyik a drog prevenció, a másik a különböző szakkörök és tananyagok fejlesztése, valamint képzések témaköre, a harmadik a sport. Azt vállaltuk, hogy a két éven keresztül tartó folyamatban minden hónapban sok fiatalt megmozgató sporteseményt tartunk. Ennek része volt a tavaly szeptemberi utcai futóverseny, majd a jelentkezők gyalogtúrán vehettek részt, melyet egy uszodai vízi sportokkal tűzdelt délután követett. A tél beálltával előkerültek a korcsolyák is, így töltötték meg a fiatalok a jégpálya jegét. A Campus Arénában megrendezett éjszakai focikupán összesen tizenegy labdarúgó csapat indult. A mostani szakaszban előkerültek az ütők, és a hozzá való labda, a floorball a jelenlegi állomás. Ez a sportág is nagyon népszerű a városban, melyet a Dunaújvárosi Főiskola Rudas Floorball Team csapata kezdett el több mint öt éve a városban, melyet a legmagasabb, OBI-es szintre is emelt.

A mi a program folytatását illeti, áprilisban szellemi sportként egy városi nyílt sakkbajnokságot szervezünk, majd a város hagyományos programjai közül a bringatúra következik május hónapban, a tanév zárásaként júniusban pedig az utcai kosárlabdázók veszik birtokba az aszfaltot. Biztosan sokan emlékeznek még rá, hogy pár évvel ezelőtt ez közel nyolcvan, száz csapatot vonzó program volt. Reméljük, hogy az idei évben is legalább negyven, ötven csapatot fogunk látni a palánkok alatt. A nyár az összegzés időszaka lesz, valamint felkészülés a következő tanév programjaira.

Címkék: floorball, támop

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben