Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2016. Augusztus 24. 16:07, szerda | Belföld

Strand és a B.my.Lake: egyszerre két fesztivál startol Zamárdiban

Strand és a B.my.Lake: egyszerre két fesztivál startol Zamárdiban

Egyszerre két fesztivál, a Strand és a B.my.Lake is elkezdődött szerdán Zamárdiban a MOL Nagyon Balaton rendezvénysorozat részeként.

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője a nyitónapon tartott sajtótájékoztatón kiemelte, hogy a MOL Nagyon Balaton egy példaértékű összefogás a turizmus területén folyamatosan bővülő kínálattal, a minőségi turizmust szolgálva.
A négy évvel ezelőtt indult MOL Nagyon Balaton programsorozathoz ma már a Balatoni Régió legjelesebb eseményei csatlakoztak, olyanok, mint a Művészetek völgye, a VeszprémFest, a Kultkikötő, a Balaton Sound vagy éppen a KeszthelyFest és a Paloznaki Jazz Piknik - tette hozzá.
Lobenwein Norbert, a MOL Nagyon Balaton egyik alapítója elmondta, hogy ma már 30 partnere van az eseménynek. Az indulás óta egyre tartalmasabb és izgalmasabb programok várják a régió vendégeit és ez a megnövekedett forgalomban is jól látható. Eddig a partneresemények mindegyike látogatócsúccsal zárt, így arra számítanak, hogy a szeptember 10-i záróeseményig egymilliónál is több vendég látogat el a programokra.
Fülöp Zoltán, a VOLT Produkció vezetője arról beszélt, hogy a fesztiválfővárossá vált Zamárdi beváltotta a hozzáfűzött reményeket, a 2 kilométer hosszú szabad stranddal rendelkező helyszín egyedülálló, amit a közönség díjaz. Beszámolója szerint csaknem 100 ezer vendéget várnak a Strand és a B.my.Lake fesztiválra.
Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere azt emelte ki, hogy a Strand és B.my.Lake fesztiválokhoz hasonló rendezvényekkel lehet meghosszabbítani a balatoni szezont igazán, amire bizonyíték, hogy a fiatalokkal, vendégekkel augusztus 20. után is megtelt a balatoni város.
A Strand Fesztivál száznál is több fellépőt számláló programjában jelen lesz a Punnany Massif, a Quimby, a Tankcsapda, Szabó Balázs és Bandája, a Brains, a Wellhello és a Halott Pénz. A külföldi fellépők között van a Hurts, Tom Odell, Caro Emerald, a Lost Frequencies, a Hollywood Undead, az Asking Alexandra, Jamie Woon.
Minden eddiginél erősebb programmal és számos újítással várja a negyedik B.my.Lake Fesztivál az underground elektronikus zene közönségét Zamárdiban: mások mellett Carl Cox, Richie Hawtin, Solumon, Luciano, Nicola, Moudaber, Joseph Capriati, a Dubfire és a Kollektiv Turmstrasse is a fellépők között van.
A sajtótájékoztatón szó esett arról is, hogy szeptemberben egy különleges kompkoncert következik a Kiscsillaggal a Balaton közepén, végül sok-sok finomsággal a Kálibuli zárja a balatoni nyarat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.