Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. Január 05. 08:12, szombat | Belföld
Forrás: police.hu - illusztráció: pixabay

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Szabadidejében mentett életet a rendőrnő

Nincs pulzusa! Nem lélegzik! Ezt kiabálták a járókelők egy Újpesten történt baleset helyszínén csütörtökön este, ahol egy dunakeszi rendőrtiszt állt meg segítséget nyújtani, megmentve ezzel egy sérült nő életét.

A Dunakeszi Rendőrkapitányság Őr- és Járőrszolgálati Alosztályának vezetője, Csőrés Szilvia r. hadnagy január 3-án este szabadidejében haladt személygépkocsijával Budapest IV. kerületében a Váci úton, amikor egy közlekedési baleset helyszínéhez érkezett. Az összetört személygépkocsikat látva azonnal megállt és tájékozódott a körülményekről. Az egyik balesetben részes autó mellett egy nő feküdt a földön mozdulatlanul, a helyszínen tartózkodó állampolgárok pedig pánikba esve kiabálták, hogy a nőnek nincs pulzusa, nem lélegzik.

A rendőrnő a helyzetet felmérve azonnal cselekedett: ellenőrizte, hogy az életjeleket nem mutató nő légútja szabad-e, majd mellkaskompressziót alkalmazva megkezdte a sérült újraélesztését, amit a mentőszolgálat munkatársainak kiérkezéséig folytatott. A mentők ezután stabilizálták a sérült állapotát és kórházba szállították a nőt.

A gyors helyzetfelismerés és határozott cselekvés életet mentett.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára