Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2016. Július 05. 17:25, kedd | Belföld
Forrás: Ridikül.hu

Szabadtéri mozi Budapesten!

Szabadtéri mozi Budapesten!

Ha nyár, akkor kertmozi – méghozzá Budapest szívében. A szabadtéri mozi a Budapest Rooftop Cinema, amely július 5-től szeptember 6-ig várja a filmrajongókat. A mozi a Corvin Clubban (Blaha Lujza tér 1–2.) fog üzemelni.

A két hónapig nyitva tartó szabadtéri mozi a Paramount Channel kezdeményezése, és keddenként este 9-től jelentkezik filmekkel. A filmcsatorna legsikeresebb darabjaival szórakoztatják majd a szabad ég alatti mozizás szerelmeseit.

A Paramount már a debütáló vetítéssel nagy filmet mutat: július 5-én, este 9 órától Sam Mendes öt Oscarral elismert, azóta kultfilmmé lett munkáját, az Amerikai szépséget nézhetjük végig. A legjobb rendezés, fényképezés, forgatókönyv, illetve a legjobb film díja mellett a főszereplő Kevin Spacey is aranyszobrot kapott felejthetetlen alakításáért. Mendes drámaként vagy szatíraként is aposztrofált, kikerülhetetlen mozijában egy átlagos amerikai családapa élete fordul ki a sarkából, döbbenetes módon.

A Tetőmozi egyebek mellett sokat merít a kilencvenes évek fősodorbeli amerikai vígjátékaiból is. Látható lesz majd a Csupasz pisztoly első két része és az Airplane Leslie Nielsennel. De az akcióvígjátékok egyik alapvetését, a Bevery Hills-i zsarut és folytatását Eddie Murphyvel is vetítik majd. Ráadásul a két folytatásos darab mindkét részét ugyanazon az estén, double feature-ként vetítik a kvázi Paramount-filmklub műsorszervezői.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 06:58, szombat | Belföld

Átadták a felújított Igmándi Erődöt Komáromban

Komárom talán soha nem fejlődött akkora léptekkel, mint napjainkban, ezt példázza a frissen felújított Igmándi Erőd átadása is, amiben fontos szerepe volt a kölcsönös tiszteletre alapuló magyar-szlovák együttműködésnek is

2024. Május 10. 12:09, péntek | Belföld

KSH: 3,7 százalékkal nőttek átlagosan a fogyasztói árak áprilisban, az egy évvel korábbi adatokhoz képest

Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat - jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

2024. Május 10. 12:06, péntek | Belföld

A KSH szerint olcsóbbak lettek az üzemanyagok itthon, a szomszédos országok áranál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 626, míg a régiós országokban 616 forint volt.