Városlista
2022. január 22, szombat - Vince

Hírek

2012. Május 09. 07:07, szerda | Külföld
Forrás: mno / MTI

Szabálytalanságok: ismételni kell a választást

Szabálytalanságok: ismételni kell a választást

Részben meg kell ismételni a helyhatósági választásokat Szerbia második legnagyobb városában, az ország déli részén fekvő Nišben.

Mert szabálytalanságok miatt megsemmisítették a szavazókörök közel tizedének választási eredményét – jelentette kedden a B92 belgrádi rádió és televízió.

Az intézkedés várhatóan több tízezer embert érint. A helyi választási bizottság azért semmisítette meg az eredményeket, mert a bejegyzett választópolgárok számához képest túl sok szavazócédulát találtak a 17 szavazókör urnáiban.

Hivatalosan nem közölték, hány embernek kell ismét szavaznia, de tekintve hogy a Nišben bejegyzett 230 ezer választópolgár múlt vasárnap 173 szavazókörben adhatta le voksát – vagyis a szavazókörök mintegy tizedében semmisítették meg az eredményeket –, vélhetően több mint húszezer választót érint az intézkedés.

A helyhatósági választásokat Nišben a jobboldali Szerb Haladó Párt (SNS) nyerte meg, az alakulat a parlamenti választásokon is a legjobban szerepelt.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 22. 15:01, szombat | Külföld

Hangágyút fejlesztettek szmog ellen lengyel kutatók

A Lengyelországot sújtó állandó szmog elleni harc új eszközét, hangágyút teszteltek a kutatók: a hanghullámok a mérgező részecskéket magasabbra lökik a légkörben, hogy a lakosok fellélegezhessenek.

2022. Január 22. 11:55, szombat | Külföld

Szexuális zaklatással vádolják az egyik tehetségkutató vezető személyiségeit

Szexuális zaklatással, nemi erőszakkal vádolják az egyik zenei tehetségkutató televíziós műsor, a The Voice of Holland vezető személyiségeit - jelentette pénteken a holland sajtó.

2022. Január 22. 10:06, szombat | Külföld

A fertőzöttek száma 346,4 millió, a halálos áldozatoké 5,585 millió a világon

A világon 346 414 295 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 584 890 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szombat reggeli adatai alapján.

2022. Január 22. 05:00, szombat | Külföld

Jelentősen csökkent a járvány terjedési ütemét mutató reprodukciós ráta Angliában

Jelentősen csökkent a koronavírus-járvány angliai terjedésének ütemét jelző R reprodukciós mutató a pénteken ismertetett új adatok alapján.