Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2014. Január 14. 15:22, kedd | Helyi

Szalagavató, te drága- videóval

Szalagavató, te drága- videóval

Szalagavatók hónapjait éljük, gyönyörű, fiatal lányok, kecsesen forognak a zenére, elegáns ifjak karján táncolnak körbe a szülők, rokonok nagy-nagy örömére.

A Rosti Középiskola zárja az idei szalagavató szezont. Valentin-napra, azaz február 15-re esik az iskola 55 tanulójának ünnepe.

A habos-babos királylányos ruhában keringőt táncoló lányok, még a rendezvényen átöltöznek koktail-ruhába, este vacsorával és bállal zárják az érettségit megelőző ünnepséget, amely legalább akkora tortúrával jár, mint hajdanában lehetett az első bálozás.

A mi, hogyan legyenről a döntés egy osztályközösségben nem egyszerű dolog. Vannak, ahol sikerül egy véleményre jutni, máshol ennek csak elemei vannak meg.
A V12K vendéglátós osztályban a lányok egyforma koktail-ruhába öltöznek szalagtűzéshez, de a többi osztályban nem tudtak megállapodni.

Kalácska Viktória, a V12K tanulója elmesélte, hogy osztálytársnőjük talált egy olyan ruhát, amely mindenkinek jól áll, s elfogadható az ára is, mintegy kétezer forintból megússzák.
Azt még az nem tudják, hogy mit fognak táncolni, de mindenképpen társastánc lesz, de ez ügyben még nem született döntésük.
Osztálytársa Varjas Orsolya vette számba, hogy mire kellett eddig költeniük:
- A fotók, a tabló, a keringős ruha, a koktail-ruha,amely combközépig ér, a meghívó, a sportcsarnokbérlet, a vacsora az, ami ilyenkor a legfontosabb tételek közé tartozik.

A sportcsarnokot a Rosti ugyan még nem bérelte ki, de az eddigi tapasztalatok szerint ez meghaladja a 200.000 forintot, ennek a díját a belépőjegyekből fedezik. A végzős diákok hozzátartozóinak ez 1000 forint személyenként. A vacsora diákonként 2500 forint. Ez gyakorlatilag egytál étel: sült vagy rántott hús körettel. Az összeg azért tűnik ilyen magasnak, mert a meghívott tanáraik étkezését is a végzősök fizetik.

A tabló 25.000-35.000 forintba kerül, az osztálylétszámától függ, amelyiken többen vannak, többet is fizetnek. Egy-egy tablókép-csomag 2900 forint, de ez tartalmazza az osztályfőnöknek az albumot és egy osztályképpel díszített bögrét is.
A keringős ruhát általában vidékről bérlik, a környékbeli településen lévő kölcsönzőkből már 10.000 forintért is kapnak egy estére ruhát, ugyanez a városban 25.000 és 35.000 forint között van.


Buda Szandra a G12s végzőse elmondta, hogy a családjukban a szülőkön a nagyszülőkön, át az unokatestvérekig hívnak meg rokonokat az szalagavatóra, ahol természetesen a barátai is jelen lesznek. Majd a ceremóniát követően egy családi rendezvényen ünneplik meg, hogy közeledik az érettségi. Este megy majd az osztálytársaival az ünnepi vacsorára, majd bulizni a barátaival.

Természetesen az önfeledt szórakozás ideje hamar elmúlik, kezdődik a hajrá a májusi érettségire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.