Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2012. Április 27. 14:23, péntek | Helyi
Forrás: InfoDunaújváros

Szarvasűzés esőben-fagyban

Szarvasűzés esőben-fagyban

Jó eredménnyel végzett a 22. alkalommal megrendezett Szarvasűzők című versenyen a Dunaújvárosi Főiskola \"Miabőgés\" nevű csapata.

A Dunaújvárosi Főiskola „Miabőgés” nevű csapata is indult a Miskolcon, április 14-én megrendezett Szarvasűzők egyetemi, főiskolai váltófutó versenyen. Az időjárás nem kímélte a résztvevőket – 100 csapat 1500 versenyzője fázott, s ázott olykor az Eger és Miskolc közötti táv abszolválása során. A DF kilencfős csapata az összesített eredmények alapján a 32. helyen végzett, 56 rajthoz állóból.

Bonifác, a verseny kabala szarvasa és az őt üldöző lelkes tömeg immár 22. alkalommal vágtak neki a 72 km-es távnak. A Bükki Nemzeti Park legszebb tájait is átszelő útvonal 12 szakaszra oszlik, melyet általában nyolc ereje teljében lévő férfiú és négy mindenre elszánt hölgy tud teljesíteni. A szakaszok eltérő nehézségűek és hosszúságúak, így mindenki megtalálhatja a számára legmegfelelőbbet. Az előző évekhez hasonlóan az érdeklődés hatalmas, így idén is több tucat hallgatói és szponzori illetve vén diák csapat versenyzői rajtolhattak Egerben a Dobó térről, hogy végül eldőljön, ki is a Bükk- fennsík legfürgébb csapata.

Az Eger-Bükki Nemzeti Park-Miskolc távon megrendezett Szarvasűzők elnevezésű váltófutóversenyt 1991 óta, szervezi meg minden év áprilisában a Miskolci Egyetem Diáksport Köre. Az alapötletet a hollandiai „Batavieren race” adta, amelyen a Miskolci Egyetem csapata többször részt vett.

A verseny megrendezését azért tartották szükségesnek a diákok, mert ez egy olyan alkalom,amely lehetőséget nyújt az ország összes felsőoktatási intézményei közötti kapcsolat javítására, és természetesen a sportolásra. Az évek során a rendezvény az ország legnagyobb egyetemi és főiskolai szabadidős sporteseményévé nőtte ki magát.

Az első versenyen 30 csapat indult, az utóbbi években azonban a szervezők már kénytelenek voltak nevezéseket visszautasítani, mivel a Bükki Nemzeti Park befogadó képessége csak 100 csapat indítását teszi lehetővé.

A rendezvényen az ország szinte összes felsőoktatási intézménye képviselteti magát egy vagy több csapattal, de érkeztek már váltók külföldről, például Hollandiából, Spanyolországból, Lengyelországból és Svájcból is. Szponzorok és médiatámogatók 8 éve indítanak csapatokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.