Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2011. December 23. 18:18, péntek | Helyi

Szavazzunk dr. Rombauer Editre!

Szavazzunk dr. Rombauer Editre!

Dunaújvárosi orvos is, Dr.Rombauer Edit , sebész-onkológus is harcba szállt az év orvosa címért. Szavazzunk rá.

A közönségszavazás a pályázat weboldalán – www.astellasazorvosokert.hu/szavazas - elindult, s az ott megtalálható orvosokra 2012. január 25-ig bárki leadhatja voksát.

A közönségdíjat a szavazás végén az az orvos nyeri el, aki az említett időszakban a legtöbb voksot kapta.Az alábbi történetet küldte be a pályázatre egy hálás páciense:

Kedves, érzőszívű, megértő és empatikus -
Dr. Rombauer Edit

Gyógyítás testi és lelki szinten Az én történetem megírását is a hála, a köszönet és a tisztelet vezérelte és nem titkolom,hogy természetesen nagyon örülnék, ha az általam jelölt orvos kapná meg ezt a díjat. Szeretném bemutatni és mindenki számára ismertté tenni az én kezelőorvosomat, aki nem más, mint Dr. Rombauer Edit a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház sebészeti osztályának vezetője, sebész-onkológus. Tavaly ismertem meg őt, egy komoly hasi műtét kapcsán. Az intenzív osztályról kerültem a sebészetre, és megtapasztalhattam, hogy milyen kedves, érző szívű, megértő, empatikus doktornő. Minden nap érdeklődött az állapotom felől, minden nap megajándékozott egy mosollyal, amitől már más szemmel néztem a világot. Fiatal (30éves) nőbeteg vagyok, és a műtét velejárójaként ideiglenes sztómát kaptam. Nagyon nehéz helyzet volt, és az a tudat, hogy sztómás lettem, szinte sokkolt. De a doktornő bátorított, bíztatott, tanácsokkal látott el; mindent elmagyarázott és próbálta feldolgozhatóvá tenni számomra ezt az egészet. Lelkileg nagyon megviselt a műtét, a felvágott hasam, a körülmények, és az, hogy innentől kezdve egy egészen más életet kell élnem a colosztóma miatt. De mennyire más úgy a helyzet, ha az orvosom mindenről tájékoztat, a kérdéseimre válaszol és elmagyarázza az érthetetlen kifejezéseket!

És minden beteg tudja, hogy manapság az orvosok túlterheltek, nincs túl sok idejük. Nos, én abban a szerencsés helyzetben voltam, aki kapott tájékoztatást, odafigyelést. Pedig az onkológia területén az Onko-Team vezetését is ellátja egyéb feladatai mellett. A doktornő felkészített a záróműtétre is, ami azt jelenti, hogy nyugodtan mentem a kórházba, tudván, hogy a legjobb kezekben vagyok. Sajnos az idő folyamán felmerült más probléma is (tályog), de a főorvos asszony szakmai tapasztalata, sokoldalúsága, és problémamegoldó készsége mellett ez idegeskedésre nem adott okot. Figyelembe vett engem, az állapotomat és a számomra legmegfelelőbb műtéti eljárást javasolta, végezte el. Sok-sok betegtársammal együtt gondoljuk úgy, hogy megérdemli ezt az elismerést.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.