Városlista
2020. szeptember 29, kedd - Mihály

Hírek

2013. November 28. 19:45, csütörtök | Helyi

Száznál is több fát ültettek a városban

Száznál is több fát ültettek a városban

Ezen a héten rengeteg facsemetét ültettek el a város számos pontján

Szerdán a mozi és posta közötti területre szállított a DVG Zrt. 141 darab őshonos fát. Egyrészt folytatták az ottani terület parkosítását, másrészt, innen vitték tovább más városrészekbe is a fákat. Horváth Tibor, a DVG Zrt. Erdészeti és Parkfenntartási Ágazatának vezetője elmondta, a mínuszok nem okoznak gondot a földlabdás fák telepítésénél, károk nélkül tudják pótolni a korábban kivágott, elöregedett, elkorhadt fákat. Továbbá, vannak olyan pontok is, ahol eddig nem volt még ültetvény, oda most fasorokat telepítenek. Izsák Máté, a körzet képviselője elmondta, a mozi és a posta környékén lévő zöldterület rendbetétele egy három éve kész terv megvalósítása, amellyel szebbé teszik a környezetet. „Ideje volt a korhadt, természeti folyamatok miatt elöregedett fákat kivenni, helyükre pedig ismét ültetni. Az ötven éve ültetett hegyi juhar nem is ide való, de akkor az volt. Most pedig már szépen, tudatosan hozták a fákat az erdészeti szakemberek”- mondta a képviselő.


Csütörtökön a Béke városrészi Lajos király körút melletti területen is fásítottak. Sztankovics László, a körzet képviselője a Pannon Oktatási Központtal közösen négy őshonos csemetét ültetett el. A képviselői elmondta, az elmúlt időszakban megújították a játszóteret, és új kézi szemeteseket helyeztek ki a körzetben.

Címkék: fásítás, faültetés

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 29. 16:34, kedd | Helyi

Rendkívüli közgyűlés szeptember végén

Montegy fél óra alatt döntött a keddi rendkívüli közhyúlés a nyílt ülésre beterjesztett 11 naprendi pontról. Ezúttal listán közgyűlésbe jutott (fidesz) képviselők is végig részt vett a testület munkájában.

2020. Szeptember 26. 17:06, szombat | Helyi

Rendkívüli közgyűlés 29-én, kedden 10 órakor

Program szerint a testület nyílt ülése 11 ügyről tárgyal és dönt. Egyik a a sportlétesítmény-használat támogatási rendszerének a módosítása, kettő a DKKA kézilabda-akadémia elszámolása és t ámogatása.

2020. Szeptember 17. 21:22, csütörtök | Helyi

Szeptemberi közgyűlés vízilabda-szünettel megszakítva

A 2020. 09.17. közgyűlést fél órás vízilabda szünet szakította meg. A testület nyílt ülése 41 témáról tárgyalt és döntött. A fidesz listáról a testületbe került négy képviselő közül ketten végig részt nettek a közgyűlés m

2020. Szeptember 14. 09:29, hétfő | Helyi

Őszi közgyűlés csütörtökön 9 órától

Pintér Tamás polgármester 2020. szeptember 17-ére összehívta Dunaújváros közgyűlését. A nyílt ülés tervezett programja 41 téma megtárgyalását és döntését vetíti előre