Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2011. Május 21. 13:22, szombat | Helyi

Szedtük a szemetet!

Szedtük a szemetet!

Persze van, aki azt mondja, hogy kampány-rendezvény volt, erre én csak megrántom a vállam. Sok-sok kampány legyen, meg sok ilyen rendezvény... amikor együtt szedi a szemetet LMP-s, Jobbikos és Fideszes a pártokon kívüli városlakókkal együtt

Az Önkéntesség Európai Éve alkalmából a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Önkéntes Központ Alapítvány nagyszabású hulladékgyűjtési akciót szervezett „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” címmel, melyhez Dunaújváros MJV Önkormányzata is csatlakozott. A TeSzedd városi akciójának helyi védnöke pedig Sztankovics László volt . (Miatta is nevezték kampányrendezvénynek az akciót, lettlégyen a Fidesz képviselő-jelöltje a 8. körzetben.)

A cél nem kevesebb volt mint az, hogy egyetlen nap leforgása alatt a lehető legtöbb hulladéktól megtisztítsuk hazánkat, illetve szűkebb lakókörnyezetünket, városunkat. Természetesen Dunaújváros egész területén élt az akció, a központi helyszín mellett a városrész több pontját megszállták a szemétszedők.

Visszatérve a kiindulópontra, tehát egészen normális, hogy kampányidőszakban, kampányolnak is. Azt azért még se mondhatják, hogy a kormány direkt mostanra időzítette az akciót, tudván, hogy a 8. körzetben választás lesz, ez elég durva feltételezés lenne. Nem, ezt azért mi sem mondjuk ezt, de az tény, ha már így alakult, akkor a helyi erők persze ezt kihasználták, miért is ne tették volna.

Így mindenki megjelent, akinek a tiszta város fontos, meg a kampány is. Nincs ezzel semmi baj. Sőt egészen normális, mert a dolgoknak valahogy így kellene működni. Nem az számít, hogy ki áll az élére, ki a védnők avagy a fővédnök: narancsban van, vagy kékben esetleg fehér árpádsávos címeresben... az ügy számít. S ha az ügy jó, akkor ugyanott és ugyanakkor mindenkinek helye van. ( Ha azt hiszik, hogy az MSZP-t felsorolásilag diszkrimináljuk, nem tesszük, ők nem jelentek meg a rendezvényen pártilag, úgy tűnik, kampánylehetőséget sem láttak az akcióban, szívük joga hozzá) TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!” címmel országos akció debütálása mindenképpen sikeres volt. Ahogy ezt a képeken is láthatják, volt jelentkező, szerény becslésem szerint legalább 200, bőven fogyott a kesztyű és a zsák, s teltek a konténerek. Egyébként egy kellemes nap volt, s egy jó ügy, a saját szemükkel is láthatják.

A képeket ITT lehet megnézni

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.