Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2011. Február 26. 09:52, szombat | Helyi

Szemétbe az együttműködési nyilatkozattal?

Szemétbe az együttműködési nyilatkozattal?

Pintér Tamás közgyűlési képviselő (Jobbik) sajtótájékoztatót tartott 2011. február 25-én a városháza közgyűlési termének előterében. Vélhetően nem véletlenül épp ott. Témája pártjának álláspontja volt az előző napi közgy

Elsőként a város 2011. évi költségvetését bírálta kettős közelítésben. Kifogásolta, hogy a költségvetés koncepciójának tárgyalásakor tett javaslataik közül semmit sem vettek figyelembe. Kiemelt kifogása volt a városi intézmények megnyomorítása, amit a 8%-os elvonás jelent. Nem lesznek fenntarthatók az intézmények, hiszen egy iskola fűtési díja milliós nagyságrendű. Az intézmények „sebei” mélyülni fognak.

Megjegyezte azt is, hogy szolidárisak a Petőfi Sándor Általános Iskola megtartását célzó iskolai és szülői kezdeményezéssel,de rájuk telepedni nem akarnak.

Az Energott Kft. beruházási javaslatával kapcsolatosan reményét fejezte ki, hogy az nem ró terhet a városra, hogy a beruházó a város érdekére is tekintettel lesz. Üdvözli, ha a távhődíjak mérséklését fogja eredményezni a valós versenyhelyzet a hőtermelésben.

A harmadik, legnagyobb hangerővel bírált téma a DVCSH Kft. által kezdeményezett ivóvíz- és szennyvízdíj-emelés volt. Hangsúlyozta, hogy elfogadhatatlan az olyan áremelés, amelynek a mértékét bevallottan ellenőrizni sem tudják a képviselők. Ráadás, hogy az érdekvédő szervezet sem nyilváníthatta ki véleményét, nem hallgatták meg a hozzáértő szakembert (Mudra Józsefet). Ezzel felrúgta a Fidesz azt az egyezséget, amelyet az egész országban százezer számra kirakattak az intézmények falaira. Ekkor rámutatott a háta mögött levő Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatra.

Azután megjegyezte, hogy a Fidesz semmibe veszi a pártokkal, illetve a városlakók érdekvédőivel való együttműködést és ezért szimbolikusan a kukába helyezi az emlegetett nyilatkozatot.

Mondatainak nyomatékot adva leemelte a falról a bekeretezett nyilatkozatot, az asztalra tette, majd a szemétkosár mögé helyezte.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.