Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Április 30. 16:11, kedd | Belföld
Forrás: InfoVáros

Szenvedélyes májusi száguldás Tarcalon

Szenvedélyes májusi száguldás Tarcalon

Május a szerelem és a kalandok hónapja. Írók, költők fogalmazzák meg évszázadok óta az esztendő ötödik, pezsgő havának szenvedélyességét, de a ma embere is tapasztalja, hogy az elmúlt időszak zord időjárásában megfáradt test és lélek felüdülésre, önfeledt kikapcsolódásra vágyik. Hol is találhatna erre megfelelőbb helyet, mint Tokaj-Hegyalja történelmi borvidékén.

A 6202 hektár nagyságú terület 1737 óta a világ első zárt borvidéke, az UNESCO 2002- ben vette fel kultúrtájként a világörökségi listára. A terület nagyobb részét borító vulkanikus alapkőzeten testes, erős, míg a löszösebb talajú részeken lágyabb, illatosabb karakterű borok készíthetők. A vidék alapborai mellett világhírnévre tett szert az aszúszemekkel kevert élő fürtök együttes feldolgozásával készülő szamorodni és a tájegység kiemelkedő bora, az évszázados technológia alkalmazásával, nagy gondossággal előállított aszú. Minőségét többek között a helyi pincék falát borító nemespenésznek köszönheti, amely a tokaji borvidéken kívül kizárólag a Rajnai régióban fordul elő, és amely az aszú jellegzetes friss kenyeret idéző zamatát, aranysárga színét és magas alkoholtartalmát adja.

A Zempléni-hegység és az Alföld találkozásánál, a legjobb minőségű szőlőtáblák tövében fekszik Tarcal. A község talán legszebb épülete, az eredetileg a 18. században barokk stílusban épített, majd az 1830-as években klasszicista mintára átalakított Andrássy-kúria, amely 2008-tól Andrássy Rezidencia Wine & Spa néven ötcsillagos szállodaként, kimagasló minőséggel, luxus szobákkal és modern fürdőrészleggel várja vendégeit. A szálloda borhotelként is működik, alapvető célkitűzésük, hogy megismertessék a hozzájuk érkezőket a borvidék hagyományaival. Egyedülálló miliővel rendelkező Esszencia Éttermében magyar és nemzetközi ínyencségek mellett 40 borász különlegességei közül választhatnak a vendégek.

Május 10. és 12. között a száguldás szerelmeseit várják egy hosszú hétvégére, ahol a BMW négy legújabb modelljét próbálhatják ki az érdeklődők. Ott lesz a palettán a sportos, de takarékos motorjával méltán népszerű X5-ös terepjáró és a 7-es széria legújabb tagja, a 750d xDrive. Az 520d üzleti limuzinjával is vezethetnek a jelentkezők, aki pedig a kisebb járműveket részesíti előnyben, az elegáns 320d volánja mögé is beülhet. (A 6-os Gran Coupé a négyajtós kupék egyik legszebb képviselője, lenyűgöző külseje mindenkit levesz a lábáról.)

A szálloda a minőségi szórakozás mellett a gasztronómiáról sem feledkezik el. A hétvége minden napján büféreggelivel indul a program, szombaton a tesztvezetést a hotel télikertjében elfogyasztható grillebéd, kora estétől pedig tokaji borokból összeállított kóstoló kíséri, házi pogácsával és sajtkülönlegességekkel. A résztvevők természetesen igénybe vehetik a hotel wellness részlegét is, ahol jakuzzi, úszómedence, finn- és infra szauna, barlangfürdő, sókamra, gőzfürdő és élményzuhanyok közül válogathatnak. Tartalmas programoknak nem lesznek híján a május közepén Tokaj-Hegyaljára látogatók.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: