Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Április 03. 21:36, vasárnap | Helyi

Szép siker a Randers ellen - egy lépés a döntő!

Szép siker a Randers ellen - egy lépés a döntő!

Kétgólos, 29-27-es győzelmet aratott az EHF Kupa első, dániai mérkőzésén felnőtt együttesünk a Randers HK csapata ellen.

Az EHF Kupa elődöntőjének első mérkőzését játszotta ma este a dán Randers otthonában csapatunk. Zdravko Zovko tanítványainak kisebb nehézségekkel is meg kellett küzdeniük a délelőtti edzésen, ám a kellemetlenségek ellenére elszántan, bizakodva várták a mieink a dán bajnokság alapszakaszának ötödik helyezettje elleni összecsapást.
A mieink kezdésére szerencsére nem lehetett panasz, már az első támadásukból megszerezték a vezetést Triscsuk révén, s bár erre gyorsan válaszoltak a vendéglátók, Kovács Anna, majd Vincze Melinda góljaival hamar "meglépett" ellenfelétől a Kohász (1-3). A folytatásban is irányította a meccset együttesünk, mely jó védekezett, s támadásban is pontosabb volt ellenfelénél, s mikor Triscsuk, majd Kovács is duplázott már 6-3-as előnynek örülhettünk. Sajnos ekkor elkezdett hibázgatni együttesünk, a védekezés megbicsaklott, ráadásul ziccereket is hibáztak Vincze Melindáék, így a 15 percben egyre csökkentette hátrányát a házigazda (8-9).

A kisebb megtorpanás után azonban nagyon összeszedte magát együttesünk, melynek négyperces gólcsendjét Kovács Anna törte meg, majd Oguntoye mutatott be két komoly bravúrt, egyre inkább elbizonytalanítva a dán játékosokat. A mieink szerencsére pontosítottak helyzetkihasználásukon, s mivel a vendéglátóknak nem volt ellenszerük a kiváló formát mutató Kovács Annára, így ismét elkezdett nőni a két csapat közti különbség. A Zovko-tanítványok emberhátrányban is tovább növelték előnyüket, s a 26. percben már 10-15-ös állást mutatott az eredményjelző. A véghajrában sajnos előbb szimpla, majd kettős emberhátrányba került a Kohász, aminek köszönhetően feljött háromra a hazai csapat, de így is nagyon biztató, 13-16-os állásról várhattuk a második felvonást.

A térfélcserét követően is jól kezdett együttesünk, mely kivédekezte emberhátrányát, majd gyors két góllal ismét meglógott öt találattal a hazaiaktól (14-19). Ennek ellenére sem nyugodhattunk meg, mert elég volt pár támadásban elkövetett hiba, melyek után sorozatban három alkalommal mattolták Oguntoyét a dánok, s újra teljesen nyílt lett a meccs (17-19). Szerencsére nem sokáig, mert, amikor kisebb bajba került, újra összerántotta védekezését a DKKA, s Azari harmadik találata után a 44. percben már időt kellett kérnie a házigazdáknak (19-23).

Ez sem törte meg azonban a Kohász lendületét, mely szemre is tetszetős támadásokkal szomorította tovább a dán drukkereket, s mikor az 54. percben már 23-29-es állást mutatott az eredményjelző, úgy tűnt, hogy nem csak a mérkőzés, de akár a továbbjutás kérdése is eldőlhet. Az utolsó hat percben azonban látványosan visszaesett a mieink támadójátéka, s a védekezés sem volt olyan kemény, ahogy az azt megelőző időszakban, de az is igaz, hogy a bosnyák játékvezetői páros is több érdekes ítélettel igyekezett megtámogatni a házigazdákat. Akik éltek is a lehetőséggel, sorozatban négy gólt szerezve jöttek közelebb a mieinkhez, de az előnyből szerencsére kettő találat azért megmaradt, így 29-27-es sikerének köszönhetően a DKKA várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő heti, dunaújvárosi visszavágót.A találkozót követően elégedetten értékelt Zdravko Zovko vezetőedző is, aki szerint az első félidőben mutatott játékával sikerült behúznia a meccset együttesünknek.

"Nagyon nehéz mérkőzés volt, ahogy vártuk, végig koncentrálnunk kellett. Az első félidő döntött, ezt a játékot kell tökéletesítenünk a visszavágóra. Köszönet hűséges szurkolóinknak, akik vállalták ezt a hosszú utazást a csapatért." – fogalmazott csapatunk szakvezetője.
György László másodedző is elégedett volt az együttes teljesítményével, ám mint azt elmondta, ezzel együtt sem dőlt el semmi, s nagyon kemény mérkőzésre számít Dunaújvárosban is.
"Azt kaptuk a dánoktól, amire előzetesen számítottunk, úgy gondolom, hogy jól fel tudtunk belőlük készülni, s ezúttal nem leptek meg minket. Végig irányítottuk a meccset, egyedül azt sajnálom, hogy az utolsó szűk tíz percben a támadójátékunk visszaesett, kissé enerváltan játszottunk ebben az időszakban, s ezt kihasználva sokat tudott csökkenteni hátrányán a hazai csapat. Bár kétgólos előnyünk biztató, s a visszavágóra Dunaújvárosban kerül majd sor, ezzel együtt sem dőlt el semmi, nagyon nehéz második meccsre számítok, ahol a mainál is jobb teljesítmény kell ahhoz, hogy bejussunk az EHF Kupa döntőjébe" – értékelt a DKKA csapatának másodedzője.

Randers HK – DKKA 27-29 (13-16)

DKKA: Oguntoye, Azari 4, Kovács 7, Bulath 1, Takács D. 2, Triscsuk 9, Vincze 2. Csere: Klujber 1, Horváth, Szalai 3, Hajtai. Vezetőedző: Zdravko Zovko.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.