Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2016. Szeptember 04. 21:14, vasárnap | Helyi

Szeptemberi költözés a kórházban és a rendelőintézetben

Szeptemberi költözés a kórházban és a rendelőintézetben

Újabb „költözésről” számol be dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója:

- A szeptembertől várható változások első sorban annak a koncepciónak az égisze alatt történnek, hogy a fekvő beteg ellátás a kórházi tömbben maradjon, a járóbeteg-ellátás pedig lehetőség szerint a rendelőintézetbe kerüljön.

Szeptemberben adjuk át a rendelőintézet területén két felújított szintünket: a harmadik és az ötödik szintet, amelyik a TIOP 2.2.8.-as pályázatból valósult meg. Ezidáig nagyon méltatlan helyen, az alagsorban működött a fizikoterápiás részlegünk, ezen szerettünk volna változtatni. Az ötödik szintre költözik a fizikoterápiai, és a két reumatológiai szakrendelés. Mindemellett a diagnosztikai eszközeink is bővültek, egy másik pályázat teremtett lehetőséget arra, hogy megvásárolhassuk a legkorszerűbb, egész testet érintő csontsűrűség mérőt. Mielőtt betegeink az ötödik szinttől megijednének, az akadálymentes közlekedést is biztosítjuk számukra, megnyitjuk ezen a szinten a liftet is.
- A harmadik szintre fog költözni az eddig ugyancsak nem megfelelő körülmények között lévő fül-orr-gégészeti szakrendelő és a bőrgyógyászat is. Ott lesz a hallásvizsgáló, így ismét egymás mellett lesz a fül-orr-gégészet és az audiológia, amelyek szakmailag összetartoznak. Ezen a szinten még egy masszázshelyiséget is kialakítunk.
De a változások a kórházi épületszárnyakon belül is folytatódnak. Ezek egyik része összefügg a szakrendelések kiköltözésével, más részük elhelyezésének változását az élet és az ésszerűség követeli ki.
Így a CT volt helyisége az I. emelet „B” oldalán felújításra kerül, és a hematológia szakrendelés külön válik a nephrológiától. Eddig ez a két szakma egy helyiségben rendelt. A hematológia a volt CT helyére költözik, az első emelet „C” szárnyára. Az urológiai szakrendelés, amely jelenleg ideiglenes helyen található az új blokk földszintjén egy rendelésre alkalmatlan, ablaktalan helyiségben, felköltözik a kórház főépület első emeletének „C” szárnyára, a volt röntgen helyére. Lesz egy új szakrendelés az urológiához kapcsolódóan: andrológia. Ez a szakterület elsősorban a férfi nemzőképesség zavaraival foglalkozik. Kolléganőnk, Dr. Sós Zita urológus szakorvos letette az andrológiai másodszakvizsgáját, s elkezdi a szakrendelést, eddig ilyen Dunaújvárosban nem volt. Bővítjük az ágyszámainkat: a mélyföldszinti belkrónikus osztályon. Lehetőséget ad erre, hogy az osztály végéről az előbb említettek szerint elköltözik a fül-orr-gégészet és a bőrgyógyászati szakrendelés, és azoknak a helyén 6 új belkrónikus ágyat alakítunk ki. Terveink szerint ezzel egyidejűleg emelt szintű ellátásra is lehetőség nyílik. Bővítjük a földszint „B” oldalon a földszinti mozgásszervi rehabilitációs osztály ágyszámait. Az ötödik emelet „C” szárnyán, ahol a mozgásszervi kezeléseket végezzük, kialakításra kerülnek a hidroterápiás részlegek, és a mozgásszervi rehabilitáció nappali kórházi ellátás is 10 ággyal várja azokat a betegeket, akik csak a nappali kezelések idejét szeretnék a kórházban tölteni.
További terveink között szerepel a véradó állomás első traktusában működő szomatopedagógus rendelőjének bővítése. Az alagsorban működő tornatermünk, ami a járóbetegek ellátását szolgálja is komfortosabb lesz. Kialakítunk egy öltözőt a betegek számára.
Ami pedig csak a környezet szépítését jelenti. A betegek előszeretettel használják a kis ösvényt, amely a rendelőintézet oldalából a kórház felé halad letérköveztetjük, hogy kényelmesebbé váljon a közlekedés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.