Városlista
2019. október 16, szerda - Gál

Hírek

2016. Szeptember 04. 21:14, vasárnap | Helyi

Szeptemberi költözés a kórházban és a rendelőintézetben

Szeptemberi költözés a kórházban és a rendelőintézetben

Újabb „költözésről” számol be dr. Mészáros Lajos, a Szent Pantaleon Kórház főigazgatója:

- A szeptembertől várható változások első sorban annak a koncepciónak az égisze alatt történnek, hogy a fekvő beteg ellátás a kórházi tömbben maradjon, a járóbeteg-ellátás pedig lehetőség szerint a rendelőintézetbe kerüljön.

Szeptemberben adjuk át a rendelőintézet területén két felújított szintünket: a harmadik és az ötödik szintet, amelyik a TIOP 2.2.8.-as pályázatból valósult meg. Ezidáig nagyon méltatlan helyen, az alagsorban működött a fizikoterápiás részlegünk, ezen szerettünk volna változtatni. Az ötödik szintre költözik a fizikoterápiai, és a két reumatológiai szakrendelés. Mindemellett a diagnosztikai eszközeink is bővültek, egy másik pályázat teremtett lehetőséget arra, hogy megvásárolhassuk a legkorszerűbb, egész testet érintő csontsűrűség mérőt. Mielőtt betegeink az ötödik szinttől megijednének, az akadálymentes közlekedést is biztosítjuk számukra, megnyitjuk ezen a szinten a liftet is.
- A harmadik szintre fog költözni az eddig ugyancsak nem megfelelő körülmények között lévő fül-orr-gégészeti szakrendelő és a bőrgyógyászat is. Ott lesz a hallásvizsgáló, így ismét egymás mellett lesz a fül-orr-gégészet és az audiológia, amelyek szakmailag összetartoznak. Ezen a szinten még egy masszázshelyiséget is kialakítunk.
De a változások a kórházi épületszárnyakon belül is folytatódnak. Ezek egyik része összefügg a szakrendelések kiköltözésével, más részük elhelyezésének változását az élet és az ésszerűség követeli ki.
Így a CT volt helyisége az I. emelet „B” oldalán felújításra kerül, és a hematológia szakrendelés külön válik a nephrológiától. Eddig ez a két szakma egy helyiségben rendelt. A hematológia a volt CT helyére költözik, az első emelet „C” szárnyára. Az urológiai szakrendelés, amely jelenleg ideiglenes helyen található az új blokk földszintjén egy rendelésre alkalmatlan, ablaktalan helyiségben, felköltözik a kórház főépület első emeletének „C” szárnyára, a volt röntgen helyére. Lesz egy új szakrendelés az urológiához kapcsolódóan: andrológia. Ez a szakterület elsősorban a férfi nemzőképesség zavaraival foglalkozik. Kolléganőnk, Dr. Sós Zita urológus szakorvos letette az andrológiai másodszakvizsgáját, s elkezdi a szakrendelést, eddig ilyen Dunaújvárosban nem volt. Bővítjük az ágyszámainkat: a mélyföldszinti belkrónikus osztályon. Lehetőséget ad erre, hogy az osztály végéről az előbb említettek szerint elköltözik a fül-orr-gégészet és a bőrgyógyászati szakrendelés, és azoknak a helyén 6 új belkrónikus ágyat alakítunk ki. Terveink szerint ezzel egyidejűleg emelt szintű ellátásra is lehetőség nyílik. Bővítjük a földszint „B” oldalon a földszinti mozgásszervi rehabilitációs osztály ágyszámait. Az ötödik emelet „C” szárnyán, ahol a mozgásszervi kezeléseket végezzük, kialakításra kerülnek a hidroterápiás részlegek, és a mozgásszervi rehabilitáció nappali kórházi ellátás is 10 ággyal várja azokat a betegeket, akik csak a nappali kezelések idejét szeretnék a kórházban tölteni.
További terveink között szerepel a véradó állomás első traktusában működő szomatopedagógus rendelőjének bővítése. Az alagsorban működő tornatermünk, ami a járóbetegek ellátását szolgálja is komfortosabb lesz. Kialakítunk egy öltözőt a betegek számára.
Ami pedig csak a környezet szépítését jelenti. A betegek előszeretettel használják a kis ösvényt, amely a rendelőintézet oldalából a kórház felé halad letérköveztetjük, hogy kényelmesebbé váljon a közlekedés.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 03. 17:52, csütörtök | Helyi

Rendkívüli közgyűlés - hét helyett kilenc döntés

Kézilabdás kollégiumra másfél milliárd, elzavartak egy háziorvosz, folyamatos hétvégi ügyeletért, vizsgálat építési lehetőségért, 4 millió behajthatazlan fűtésszámla.

2019. Október 02. 09:32, szerda | Helyi

Ismét rendkívüli közgyűlés most csütörtökön

A 7 eldöntendő téma közt legfontosabb a kézilabda akadémia kollégiumi beruházása, az 5. háziorvosi körzet orvosának azonnali elküldése, a Hegyekalja út vizsgálata, a Nagyvenyimre vezetó 62819 út felújítása.

2019. Szeptember 28. 08:50, szombat | Helyi

Itthon vagy! - Dunaújvárosban

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét megtelik élettel a Városháza tér! Szeptember 28-án és 29-én, azaz szombaton és vasárnap az idei évben is szeretettel várják az érdeklődőket a meghirdetett programokra!

2019. Szeptember 27. 14:20, péntek | Helyi

Rapid rendkívüli közgyűlés, ezúttal pénteken

A sürgős döntés egyetlen témája a Kézilabda Akadémia beruházása támogatási szerződése 2. számú módosításának jóváhagyása volt.