Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2011. Április 05. 11:31, kedd | Helyi

Szinergia - huszonötüknek bejött

Szinergia - huszonötüknek bejött

A Kistérségi Szinergia Közalapítvány támogatásából tavaly részesült vállalkozók, szervezők színes, érdekes, pergő számadása volt a 2011. évi Szinergia Nap.

A szinergia görög eredetű szó. Azt fejezi ki, hogy több azonos irányú hatás együttes eredménye nagyobb, mint ami a ható tényezők összeadásából következne. A gyógyszer-hatástan rendszeresen épít erre a törvényszerűségre. A kívánt hatás eléréséhez célszerű egyidejűleg többféle hatóanyagot alkalmazni, mert mindegyikből kisebb dózis elegendő. A nem kívánt mellékhatások így csökkenthetőek.

A Kistérségi Szinergia Közalapítvány célja a térségi kohézió erősítése. Megválasztott neve is utal arra, hogy szerény anyagi eszközökkel és jó együttműködéssel a lehető legnagyobb hatást szeretné kiváltani a dunaújvárosi térség települései, lakossága körében.

A 2011. március 30-án a főiskolán megtartott Szinergia Napot a közalapítvány kuratóriumi elnöke, dr. Kálmán András nyitotta meg.

Bevezető gondolatként a kistérség, illetve a járás (a közeljövőben bevezetésre kerülő új-régi elnevezés) mögöttes tartalmaként a területi kapcsolatok fontosságát, a kistérégi társadalmi egymásrahatás erősítésének szükségességét emelte ki. Amit szolgál céljával, programjaival, pályázataival a közalapítzvány és amelynek hatásáról adnak számot az évente megrendezett Szinergia Napok, így az idei is.

Rohonczi Sándor, a Kistérségi Szinergia Közalapítvány kuratóriumi titkára megemlítette, hogy immár hetedik éve működik a közalapítvány. Nagyvenyim önkormányzata alapította – előrelátóan – dunaújvárosi közreműködéssel. A kuratórium elnöki tisztét nem vállalhatta volna el a térség meghatározó városának polgármestere, ha nem a társközség az alapító. Mivel tavaly Cserna Gábort választották meg a város polgármesterének, őt illeti a kuratórium elnöki tiszte. A pozíció átadása-átvétele érdekében már folyik az egyeztetés.

A Kistérségi Szinergia Közalapítvány fennállása óta 27 térségi kötődésű projektötletet (A komponens) támogatott 50 – 60%-os megvalósulási eredménnyel. A másik pályázati lehetőségre (B komponens) olyan kistérségi rendezvények kaptak támogatást, amelyek két, vagy több települést fogtak át. A hét év alatt összesen 77 ilyen pályáztot díjaztak

A továbbiakban az alapítványtól támogatást nyert pályázatok kérelmezői, szervezői vették át a szót:

Euro cash holder

Buglyó Imre

Buglyó Imre vállalkozó mutatta be tömeggyártásra előkészített Euro Cash Holder néven futó produktumát. Amelynek lényege, hogy segítségével az aprópénz nem gurul szét a zsebben, tárcában, hanem praktikusan elhelyezhetők az euró és eurocent érmék a rugalmas műanyag keretben. Segítségével rendezetten egy helyre csoportosítható az aprópénz, ami előny parkolásnál és hasonló alkalmakkor, hasznos a látássérülteknek is.

A vállalkozó már túl van a tervezésen, elkészült a mintasorozat, amely jól vizsgázott a piaci próbákon, de még hátra van a tömeggyártás megszervezése.

Dunaújváros és kistérségének szociális együttműködésének erősítése

Dunaújváros és kistérségének szociális együttműködési konferenciája

Pribil Sándor, Magyar Mentőszolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke

A kuratóriumi elnök bevezetőként elmondta, hogy alapítványuk immár hét esztendeje segíti a hátrányos helyzetű embereket, csoportokat. Öt éve végez utcai szociális munkát Dunaújvárosban a hajléktalanok körében. Tavaly indult el új vállalkozása a honlap: www.dunaszolginfo.hu segíti a tájékozódást, eredményesebb lehet a különböző szervezetek segítő tevékenysége a jobb tájékozódás által.

Lényegében az előbb vázolt célt szolgálta a tavaly novemberben az alapítvány által szervezett Dunaújváros és kistérségének szociális együttműködések konferenciája is. Annak célja a szociális szfére intézményei közötti együttműködés kialakítása, egymásról az információhiány megszüntetése volt.

Mezőfalva augusztus 20-i lecsófesztivál

Márok Csaba, Mezőfalva Község polgármestere

Az ötezres lélekszámú nagyközség polgármestere arról adott számot, hogy olyan emberközeli rendezvény meghonosítása volt a cél, amely a lakosság nagy részét megmozgatja és nem kerül sokba. A nyár derekán bőven terem paprika, paradicsom, kézenfekvő volt lecsófőzés köré szervezni a rendezvényt. A versenyzők hozott anyagból dolgoztak. A kiválasztott helyszín a bringatúrákról jól ismert teresedés volt a település közepén. Noha az esős idő nem kedvezett, a zemés műsor, tűzijáték és utcabál összehozta a mezőfalviakat, emellett sokan érkeztek más településekről is.

12. Hallé főző fesztivál

Schreiner Béla, Kisapostag Község polgármestere

Az előző előadóval közelítőleg azonos témát tárt a hallgatóság elé a Dunaújvárossal szomszédos

kis település polgármestere. Bevezetőként megjegyezte, hogy nem főznek meg halászokat, ezért hívják a 12 alkalommal megszervezett augusztusi rendezvényüket Hallé főző versenynek. Tavaly augusztus 7-én 22 csapat bizonyította tudását, tapasztalatát. Az alapanyagról (Rétimajorból való hal) az önkormányzat gondoskodott, a többi kelléket versenyző a csapatok „vetették be” tudásuknak, tapasztalataiknak, hagyományxaiknak megfelelően. A produktumokat pártatlan zsűri bírálta el. A rendezvény értéke az egymástól tanulás lehetősége, baráti kapcsolatok szövődése, együttműködés. Kisapostag honlapján is szerepel beszámoló a hallé főző versenyről.

Rekreáció és képzés polgárőrök részére

Mezei János Zsolt, Baracs Faluvédő Polgárőr Egyesület elnöke

Az előzőektől eltérő rendezvényről, nevezetesen több polgárőr szervezet kikapcsolódással egybekötött képzéséről adott számot Mezei János Zsolt. A tavaly május 15. – 21. közötti összejövetelen, amelynek helyszíne a Kisapostag melletti Schalbert sziget volt, a dunaújvárosi Pannon Polgárőrség, a Baracsi Faluvédő Polgárőr Egyesület tagjai, valamint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai vettek részt, összesen mintegy nyolcvan fővel, de vendégként Akasztóról Izsákról is jöttek résztvevők. Az elméleti és gyakorlati képzést horgászverseny és motorcsónakázás egészítette ki.

Kistérségi pünkösdi dalostalálkozó

Rozbora Piroska, Nagyvenyimi Művelődési Ház igazgatója

A magyar népzene, ezen belül a Mezőföld és Kiskunság népzenei hagyományainak terjesztése, gyűjtése, továbbadása volt a célja az ezúttal hatodik alkalommal megrendezett találkozónak. Amelyen 14 dalkör vett részt 214 szereplővel. Az új Duna-híd megkönnyítette, hogy dunavecsei és kissolti együttesek is a rendezvény részesei lehessenek, további vendégekről nem is szólva. A dalkörök teljesítményét szakmai zsűri értékelte. Nagyvenyimen immár rangos esemény a pünkösdi dalos találkozó, amelynek – a versenyzőkön kívül – félezer résztvevője volt.

Családi és gyermek Triatlon

Szency Tibor, CARISSA Sportegyesület tagja

A Szalki-szigetet választotta tavaly augusztus 21-én a Családi és Gyermek Triatlon verseny egyik helyszínének a CARISSA Sportegyesület. Egy másik helyszín a rácalmási Vízi és Szabadidő Központ volt. Harmadik pedig a Dunaújváros és Rácalmás közötti kerékpárút. A szervezés munkájában részt vett az Életrevaló Gyermekmisszió és a dunaújvárosi Ifjúsági és Sportiroda. A versenyen 28-an vettek részt, többek között Siófokról, Paksról és a fővárosból is. Többen kifejezésre juttatták, hogy ilyen természetközeli környezetben a versenyzés nagyobb élmény, mint például egy uszodában. Sokuk számára újdonság volt a rácalmási Nagysziget létezése. A rendezvény vendége volt Török Ilyés László és Mészáros János.

III. Raáb Ervin Művészeti Alkotótábor

Szalai Árpád, Rácalmási Városvédő Egyesület elnöke

Sikeres rendezvényről adott számot Szalai Árpád. A kisváros művészének emléket állító alkotótábort immmár harmadik alkalommal sikerült megrendezni. Ezúttal 14 elismert művész (fa, kő, kerámia szobrász, festő és képzőművész) alkotott két héten át. Műveik által bővült a helytörténeti kiállítás, továbbá a temetőben emlékművet állítottak Raab Ervinnek. (Szalai Árpád szerint a temető legszebb síremlékét sikerült létrehozni Cyranski Mária közreműködésével) A tavalyi alkotótábor eredménye: Rácalmás két emlékművel és hat köztéri alkotással lett gazdagabb.

Népdalkörök Találkozója

Talpai Tiborné, Barátság Nyugdíjas Egyesület elnöke

Nemcsak Nagyvenyim, Baracs is megszervezte tavaly a népdalkörök találkozóját a Széchenyi István Általános Iskolában augusztus 19-én. A 180 fellépő között üdvözölhették Baracs erdélyi és franciaországi testvértelepüléseinek köldötteit is. A rendezvény áttételes haszna, hogy pozitívan harott generációk együttműködésére a dalos találkozó napja.

Ötödik etűd a civileknek

Dóka Marianna, Carpe diem Rekreációs és Általános Képzési Alapítvány elnöke

Aktív civil élet jegyében, a vállalkozói szektor jelenlétében rendezte meg tavaly szeptember 18-án Kulcson Ötödik etüd címen a kötetlen találkozót Dóka Marianna, a Carpe diem alapítvány elnöke.

A református egyházzal közösen rendezett, jó hangulatú interaktív találkozón a dunaújvárosi és az adonyi kistérségek civil szervezetei jöttek össze, közöttük az Esőemberek szüleinek egyesülete is. A mintegy hetven ember nehezen felejthető napot töltött együtt.

A program szabadtéri grillpartival egészült ki, majd Jakabos Krisztián műsorával zárult a nap.

Mikulásnagykövet gyermekrendezvényei

Kovács István, hosszútávfutó

Fáradhatatlan szervező a hosszútávfutó Kovács István. Tavalyi futás-rendezvényein a kistérségben 11, országosan 30 helyszínen összesen 1600 résztvevőt, főként gyerekeket, fiatalokat tudott magával ragadni. Mint mindig, most is az egészségmegőrzés, a természetvédelem, a futás népszerűsítése, a konstruktív szemlélet terjesztése volt a cél. Szlogenje: „Futás a Mikulás nagykövettel”, amit vonzóvá tett finnországi és olimpiai futásai közben szerzett élményeinek, tapasztalatainak átadásával. Az érdeklődést rengeteg apró ajándékkal honoráltza ifjú hallgatóinak és követőinek.

Hagyományteremtő Nagy „Karácsonyi” Találkozó

Augusztus 20-i falunapi rendezvény

Szőke Tünde, „Mikulásfalva-Mesefalu” Alapítvány, marketing munkatársa

A kistérség egyik leghátrányosabb helyzetű települése Nagykarácsony. Két ottani rendezvényt is támogatott a Kistérségi Szinergia Közalapítvány. Közülük az egyik a hagyományteremtő szándékkal megrendezett Nagy „Karácsonyi” Találkozó, amelynek célja a faluban élők és a községből elszármazottak egymásratalálása. Alkalom nyílt arra, hogy bemutathassák a falu irányítói elért eredményeiket, de főként a Mikulásfalvára vonatkozó terveket és azon belül ami eddig történt, egyúttal vázolták a nagyívű program további elemeit.

Az összejövetelt majorett felvonulás, latin táncok, a mezőföldi ételek főzőversenye, a kistérség iskoláinak vetélkedője szinesítette. Utóbbinak a győztese elnyerte a Nyári Mikulás Vándorserleget.

Szőke Tünde megígérte, hogy idén is megrendezik júniusban a Nagy „Karácsonyi” Találkozót.

Az augusztus 20-i falunap ugyancsak hagyományteremtő célzatú volt. A gyerekek kézműves foglalkozásától tűzoltójármű bemutatóján át kispályás focimeccsekig számos program kötötte le az érdeklődők figyelmét.

Felavatták a község Trianon emlékművét, majd Bokor János magyar nóta énekes előadása, és karaoke következett, este pedig utcabál és tűzijáták zárta az eseménysort.

Violin Gála

Puskásné Radnó Ágnes, Violin Művészeti Iskola igazgatója

A Violin Művészeti Iskola közel másfél évtizede oktatja és neveli Dunaújvárosban és tizenöt környékbeli településen az iskolás fiatalokat a művészet szeretetére, értékeinek elsajátítására, ezen belül kiemelten a táncművészetre. A tanultakat és elsajátított gyakorlatot (elsősorban néptánc, modern tánc, társastánc) a növendékek évről-évre gálaműsor keretében mutatják be oktatóiknak, szüleiknek, hozzátartozóiknak és az érdeklődő vendégeknek. A tavalyi gálaműsor alkalmával hatszáz végzős diák csillogtatta meg tudását nyilvános színpadi művészeti vizsga keretében Adonyban, Dunaújvárosban, Dunavecsén. A gála fellépési élményt adott a növendékeknek, emellett lehetővé tette vendég együttesek bemutatkozását is.

Augusztus 20-a megünneplése

Molnár Gyula, Dunavecse Város Önkormányzatának vezető főtanácsosa

A Kistérségi Szinergia Közalapítvány Dunaújváros vonzáskörzetébe tartozónak tekinti a túlparti településeket. E filozófia jegyében bírálta el Dunavecse pályázatát a kuratórium és hozzájárult az előzetes programban gazdag augusztus 20-i ünnephez.

Molnár Gyula nyugalmazott polgármester beszámolójában szerencsés körülményként említette, hogy mellőzni tudták a költséges színpad-állítást, mert a városközponti vendéglő magasított terasza megfelelőnek bizonyult. A program része volt a református templomban tartott orgonahangverseny, majd óvodások műsora melengette a résztvevők szivét. Különlegesség volt T. Rakija együttes balkán népzenei fellépése, amit követett a Gyöngyvirág tánccsoport műsora, a Countaktus Country együttes fellépése, az új kenyér megszegése. Mindeközben halfogó versenyt is rendeztek a Maloméri csatornán.

A tűzijáték viszont elmaradt. Az erre szánt összeget az árvízkárosultak javára ajánlották fel.

Szent Iván éji mulatság

Fogarasi Béla, Falulánc Kulturális és Közérdekű Szövetség elnöke

Kistérségünk legifjabb települése Daruszentmiklós hagyományteremtő céllal a nyári napfordulót követő hétvégéhez illesztette Szent Iván-éji mulatság címen meghirdetett rendezvényét. Noha családi szabad program és az összetartozás erősítése szerepelt a célok között, szalonnasütés, tűzugrás, tűzoltó bemutató gondoskodott arról, hogy mindenkinek gazdag legyen a közösségben töltött napja. Az íjász bemutató különösen látványos volt: szalmabálákat kellett tűzvivő nyilakkal célba venni és meggyújtani. Végül szabadtéri bál zárta a Szent Iván-éji mulatságot Daruszentmiklóson.

Új kihívások – Tanévnyitó Közoktatási Konferencia

Mihalekné Bartók Mária, oktatási referens

A pusztaszabolcsi óvodapedagógus rendhagyó, ám annál hasznosabb rendezvénnyel hívta fel a kistérség oktatásügyi dolgozóinak figyelmét. A rácalmási Jankovich Kúriában tavaly szeptember 18-án megrendezett konferencia célja az intézményvezetők, közoktatási szakemberek segítése, többlet információhoz juttatása volt. A konferencia tematikája választ keresett a közoktatás irányvonalára, az oktatásügy aktuális rövid és hosszú távú terveire, számba vette a soron következő tanév kiemelt feladatait, körüljárt olyan kérdést: milyen a jó házirend az óvodában, iskolában, miért fontos a pedagógusok továbbképzése, amikor erre mind kevesebb pénz jut. Előadást hallottak a résztvevők az aktuális, intézményvezetők számára fontos jogszabályokról, a közoktatás belső jogi normáiról. Bemutatkozott a MOZAIK Kiadó.

A rendkívül hasznos tanácskozásnak 122 regisztrált résztvevője volt.

.Jegyzői Fórum

Zámbó Brigitta, programmenedzser M8-DUNAHÍD Közhasznú Nonprofit Kft.

A „HÍD” Dunaújváros és Környéke Egyesület 2011. február végén Rácalmáson szervezte meg a kistérségi jegyzői fórumot az M8-DUNAHÍD Kft. és a Szinergia közalapítvány közreműködésével.

Rauf Pál egyesületi elnök köszöntőjét követően Kigyóssy Gábor, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési ügynökség vezető tervezője tárta a megjelentek elé az Új Széchenyi Terv aktuális pályázati lehetőségeit. A továbbiakban a „HÍD” Egyesület munkaszervezete, az M8-DUNAHÍD Kft. vezetője és teljes csapata mutatkozott be felkínálva szaktudását és segítségét a Dunaújvárosi Kistérség falvainak, városainak.

1,3 milliárd forint nem kis pénz! Sikeres pályázataival ennyit „hozott” a kistérségbe mostanáig az M8-DUNAHÍD Kft., amely immár 12 éve áll a kistérség szolgálatában, főként területfejlesztési feladatokat és azzal összefüggő előkészítő tevékenységeket vállalva.

A bemutatkozó és tájékoztató előadásokat vitafórum követte. Amelyen a csapat vezetője, tagjai és a jegyzők között hasznos párbeszéd alakult ki. Főként arra keresték a választ: Mi kell a jó pályázathoz? Megfogalmazódott az igény arra, hogy a jövőben is legyen mód ilyen közös konzultációra a kistérségi települések vezetőivel.

Térségi Társasjáték Találkozó 2010.

Gajzágó Gergő, Hétköznapi Hősök Ifjúsági Egyesület elnöke

Olcsó, értelmes hasznos időtöltés a szellemes társasjátékok repertoárja. Ez volt az egyesületi elnök, Gajzágó Gergő fő mondandója. A találkozó ismertetését követően bemutatta néhány társasjáték jellemzőit. Íme:

Catan telepesei: építgetős – erőforrásos

Honfoglaló: kvízes – stratégiázós

Félix, zsákbamacska: taktikázós – licitelős

Rettegés Arkhamban: horroros – együttműködős

Kalóztámadás: hajós – kalózos

Stock: ügyességis – tornyos

Munchkin: vicces – szerepjátékos

Bang! Vadnyugatis – lövöldözős

Citadella: intrikázós – városépítős

Akit a téma bővebben érdekel, interneten az alábbi elérhetőségeken tájékozódhat:

www.hhie.hu

hhie@hhie.hu

:Mezőfalvi Vigasságok

Kiss Attila, Mezőfalváért Egyesület elnöke

Mezőfalva másik (vélhetően véletlenül a daruszentmiklósi Szent Iván-éji mulatsággal azonos napra időzített) rendezvénye a június 26-án tartott Mezőfalvi vigasságok című egész napos program volt. Amely a falunapot helyettesítendő, főzőversennyel, borversennyel kombinált kulturális összejövetel volt. A szervezésben részt vett a polgárőrség, több civil szervezet (foltvarrók, méhészek stb.)

Őszi közösségépítő, egészségmegőrző és ismeretszerző túrák

Német László, Erdőjárók Klubja - Természetbarát Egyesület elnöke

Az erdőjárók egyesületében nagyon jó csapat szerveződött. Céljuk nemcsak a természet

szépségének megismerése, az ökológiai gondolkodás erősítése, az ország minél több részének felkeresése, hanem olyan, a közösséget összefűző kirándulás megszervezése is szerepel céljaik között, amelyhez kevés egy nap.

Ilyen emlékezetes autóbuszos kirándulás volt a Somló hegy, Somlóvásárhely és Pápa nevezetességeinek felkeresése. A csoport véletlenül „becsöppent” egy borfesztivál utolsó napjába, megismerkedett a somlóhegyi borvidék épületeivel, felkereste a hegy kilátóját. A panoráma, a várrom, Pápán a kékfestő múzeum, a reformárus templom, az Eszterházi mauzóleum egyaránt maradandó élménnyé vált a 32 résztvevő számára.

Sportbál a rácalmási és a dunaújvárosi sportolók szorosabb együttműködéséért

Veres János, Rácalmás Sportegyesület elnöke

A rácalmási és dunaújvárosi sportolók szorosabb együttműködéséért rendezett sportbált a Rácalmási Művelődési Ház és Könyvtár, a Dunaújvárosi Női Kézilabda Közhasznú Egyesület és a Dunaferr Férfi Kézilabda Kft. A belépő (120 résztvevője volt a bálnak) szerény plusz bevételhez juttatta a sportegyesületet, a meghívott díszvendégek (női kézilabdázók) pedig tematizálták az estét, lendületet adtak a jó hangulat kibontakozásához.

A megújuló energiákkal kapcsolatos előadások

Dr. Kováts Miklós, Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke

Zsúfolásig megtelt a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara tanácskozóterme tavaly

október 12-én a megújuló energiákról szóló előadássorozat napján. Az ismertetett témák felölelték a biogáz erőművekkel szerzett tapasztalatokat, áttekintést adtak az energiafűz hazai hasznosításának lehetőségeiről. Szó esett a hőszivattyúk gyakorlati alkalmazásának kérdéseiről, a várható fejlesztésekről, a szennyvízből nyerhető biogázról, a papírhulladékok hasznosításáról. Dr. Kiss Endre pedig bemutatta, hogy a Dunaújvárosi Főiskola épülő új tömbje miként fog megújuló energiákat hasznosítani és ezzel a gyakorlatban példát mutatni.

Közönségszervezői Tréning – sajtótájékoztató

Dr. Borsós Beáta, Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza művészeti szervezője

A kapcsolati tőke alig felmérhető jelentőségű a színházi életben, hiszen a belépőjegyek döntő hányadát a közönségszervezők értékesítik. A Bartók Kamaraszínház és Művészetek Háza évről-évre megszervezi a közönségszervezői tréninget, ami a fontos és hasznos információk átadásán túl a soron következő színházi évad érdekesebb programjait is felölelte.

Arra is kitért a művészeti szervező, hogy a Pentele-híd felavatása óta új színházba járó körrel egészült ki a Bartók előadásainak közönsége, köszönhetően a túlpart közeli településein is dolgozó közönségszervezőknek.

. Kistérségi magazin

Gyöngyösi Péter, DSTV koordinációs szerkesztője

A Kistérségi magazin tavaly augusztustól az év végéig terjedő időszakban hézagpótló szerepet töltött be azzal, hogy a kistérség települései között egy új információs csatornát nyitott meg, segítve a települések lakosságának tájékozódását egymás dolgairól, eseményeiről. Szolgálta ez a térségi kis és közepes vállalkozások lehetőségeinek kiterjesztését, a figyelem felhívását és a marketing egymást esősítő hatását.

Jótékonysági fesztivál

Nyúl Anita, Baracs Nagycsaládosok Egyesület tagja

Baracson fodrász Nyúl Anita. Nem tudta és nem akarta tétlenül nézni annak az öt helybeli családnak a küszködését, amelyek gyermekét súlyos betegséggel sújtotta a sors. Van közöttük üvegcsontú kislány, lyukas szívvel született kisfiú, gerincsérüléses gyermek és más, hasonlóan hosszú gyógykezelést igénylőgyermek. Azért hogy könnyítsen az öt család anyagi gondjain, felvállalta egy jótékonysági fesztivál megszervezését, összefogva baracsi asszonyokkal és más helyi civil szervezetekkel, akik. A saját készítésű ebéddel tették teljesebbé a programot. Amelyben helyet kapott tűzoltó akadályverseny, a Kabócák gyermekműsora, Fekete Lynett hastánc bemutatója, az Ayrti és a Mermi hastánc csoportok bemutatója, a Digital együttes, Baracs és Nagyvenyim néptánc együttesei, a Dunaferr – Baracs öregfiúk labdarúgó mérkőzés, Kovács Erika musical műsora, egy Afrika show, a Baracsi Népdalkör, végül egy retro disco.

(csgy)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.