Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Április 16. 08:23, kedd | Helyi sport
Forrás: infodunaujvaros, fotó: acelbikak.net

Szomorú vég után: \"Nem mindenki tett meg mindent a rájátszásért\"

Szomorú vég után: \

Gyászol a dunaújvárosi jégkorong. A sportág újkori történetében még nem történt meg az, ami most: az Acélbikák számára már február végén befejeződött a bajnoki szezon, a hétvégén pedig a teljes szezon, leengedték a jeget.

Pontosítsunk: a 2015-16-os szezonban már előfordult, hogy a DAB utolsó előtti lett a MOL Ligában, az Erste Liga jogelődjében. De egészen más volt akkor a helyzet, mint most.
Akkor az egész magyar jégkorong-társadalom örült annak, hogy egyáltalán elindultak az Acélbikák a bajnokságban, mivel a főszponzor Docler visszalépése miatt az utolsó pillanatig veszélyben volt a klub léte. Végül – nincs rá jobb szó – egy szedett-vedett csapattal, egy szerény képességű kanadai edzővel, Lee Gilberttel csak neki vágtak az idénynek az Acélbikák. Sőt, sokáig meglepetésre tartották a lépést az élmezőnnyel, a bajnokság végére azonban elfáradtak és kipukkadtak, végül nyolcadikak lettek, de emelt fővel, mivel sok meglepetést okoztak, és szereztek szép perceket a szurkolóknak.
A mostani bajnokság azonban egészen más. A DAB nyári tervei között először a bajnoki cím volt a cél, később az ellenfelek erősödését látván, a négy közé jutás lett az elképzelés, majd ez módosult arra, hogy legalább a nyolc közé, vagyis a rájátszásba kerüljön be a társaság. A bajnoki középszakasz hajrájában pedig már az is felvetődött, „csak nehogy utolsók legyünk”.
Nem lettek, de az egész szezon csúfos volt, nem véletlenül csökkent folyamatosan a nézőszám. Amikor eldőlt, hogy az Acélbikák nélkül rendezik meg a rájátszást, a vezetőedző, Borbás Gergely – már a harmadik volt a szezonban ezen a poszton, ő pedig másodszor, ez is sok mindent elárul az állapotokról – elkeseredetten nyilatkozta.
- Vissza kell tekintenünk a múltba: egy játékos, és egy csapat azt kapja vissza a mérkőzéseken, amit beletesz az egész felkészülés és a szezon során. Talán igazságos a helyezésünk, mert nem mindenki tett bele annyit, hogy megérdemelje ez a csapat a rájátszást. És csak sajnálom azokat, azt a részét a csapatnak, akik mindent megtettek, és nem kaptak vissza cserébe semmit.

Az elszomorító szezon után Azari Zsoltot, a DAB elnöke még keményebben fogalmazott egy szezonvégi értékelésben:
- Egyszerű megfogalmazni az értékelést. Ha pozitívan akarjuk látni a dolgokat, akkor kettes alának kell a bizonyítványba kerülnie, ha reálisan, akkor egy olyan egyesnek, amely kilóg a naplóból.

Az Erste Liga végeredménye: 1. Ferencváros, 2. Csíkszereda 3. Újpest, 4. Debrecen, 5. Corona Brassó, 6. Fehérvári Titánok, 7. Gyergyói HK, 8. Vienna Capitals II, 9. Hokiklub Budapest, 10. Dunaújvárosi Acélbikák, 11. Schiller-Vasas.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 11:39, csütörtök | Helyi sport

A Csallóközi Nagydíjon birkóztak

A Dunaferr SE birkózó-szakosztálya a Csallóközi Nagydíj meghívásos - több korosztályos - nemzetközi versenyen vett részt Szlovákiában a közelmúltban.

2019. Június 12. 14:59, szerda | Helyi sport

Silló Arnold újra Dunaújvárosban

A következő szezonban ismét a Dunaújvárosi Acélbikák csapatát erősíti Silló Arnold, aki Debrecenből tér vissza.

2019. Június 07. 09:08, péntek | Helyi sport

VIII. Akarat Ereje Foci Kupa - Felnőtté válva

„Felnőtté Válva!”. Idén ez lesz a szlogenje a VIII. Akarat Ereje Kupának. Az a rendezvény, ami annak idején Szatmári Ádámnak és családjának volt hivatott segíteni.

2019. Június 07. 08:43, péntek | Helyi sport

Kanadai kapus az Acélbikáknál

A 24 éves kanadai Garret Hughson lesz a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kapusa a 2019/2020-as szezonban.