Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2018. Május 29. 05:00, kedd | Belföld
Forrás: infovárosok

Sztárok is támogatják az UNICEF Apák napját

Sztárok is támogatják az UNICEF Apák napját

Június 17-én az apáké a főszerep.

A köszöntés mellett az UNICEF arra is felhívja a figyelmet, hogy az apák mennyire fontos szereplői a gyerekek életének. Aktív részvételük a koragyermekkorban hozzájárul gyermekeik egészséges fejlődéséhez, a közösen töltött minőségi idő kiegyensúlyozottabb és sikeresebb felnőtt életet biztosít gyermekeik számára.
A koragyermekkor kritikus időszak a gyermekek értelmi, érzelmi, társas, és testi fejlődése szempontjából. Ma már bizonyított tény, hogy az apák azzal is jelentősen hozzájárulhatnak gyermekük későbbi életéhez és adottságaihoz, ha az anyák mellett már ebben a korai szakaszban tevékenyen részt vesznek a kicsik mindennapjaiban, etetik őket, olvasnak nekik, beszélgetnek, játszanak és énekelnek velük.

Az apák szerepvállalása a terhesség időszakában, a szülés közben és közvetlenül azután megalapozza gyermekük iránti elköteleződésüket, erősíti felelősségérzetüket és pozitív hatást gyakorol a gyermek testi és lelki fejlődésére egyaránt. Az érzelmileg támogató, figyelmes és gondoskodó apa aktív jelenlétéből a gyermekek életre szóló előnyöket szereznek.

Kutatások bizonyítják, hogy ha a gyermekeknek jó a kapcsolatuk apjukkal, akkor hosszú távon is jobb lesz a lelki egészségük, erősebb lesz az önbecsülésük, empatikusabbak lesznek, könnyebben alakítanak társas kapcsolatokat és elégedettebbek lesznek az életükkel is. A gyermekük iránt elkötelezett és a gyermek életében aktívan résztvevő apák azáltal is javíthatják gyermekük kilátásait, hogy a jó apa-gyermek kapcsolatban csökken a depresszió, a szorongás és a gyermek téves önértékelésének veszélye.

Június 17-én, a hivatalos nemzetközi Apák Napján a Marczibányi téri Sportközpontban várja az UNICEF Magyarország az apukákat, a gyerekeket és persze az anyukákat is.

A számos interaktív program mellett a látogatók meghallgathatják kedvelt sztár-apukák saját Apa-sztorijait. A szakértők mellett ott lesz többek között Sebestyén Balázs, Oláh Gergő, Rónai Egon, Nánási Pál, Hajós András, Nyári Krisztián, Lukács Miklós, Harsányi Levente, de a Nickelodeon jóvoltából találkozhatnak Dórával és SpongyaBobbal is a gyerekek. A sportos családok kispályás focimeccseken, kosár- és squashmérkőzéseken indulhatnak, de akár pingpongozhatnak vagy csocsózhatnak is együtt.

A helyszínen dedikálja legújabb könyvét Varró Dániel, aki szintén részt vesz a kerekasztal beszélgetések egyikében.

A rendezvényre a belépés díjtalan, a sportmérkőzések nevezési díjával a játékosok az UNICEF gyermekekért végzett munkáját támogatják.

Az UNICEF elindította továbbá az unicef.hu/apa-sztori oldalt, ahol a „ha tudtam volna, mielőtt apa lettem” témakörben várják az izgalmas, érdekes és vicces saját történeteket minden Apukától. Ezt a témakört dolgozzák fel 17-én a rendezvényen résztvevő sztárok segítségével.

Címkék: apa, apák napja, UNICEF

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére