Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2018. November 29. 05:01, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Szünetel az e-matrica-vásárlás péntek este

Szünetel az e-matrica-vásárlás péntek este

Szünetel az úthasználati jogosultságok - e-matrica, HU-GO - értékesítése péntek este 20 és 24 óra között a rendszerek tervezett karbantartása miatt.

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ Zrt.) szerdai közleménye szerint a karbantartás az e-matrica és a tehergépjárművekre érvényes e-útdíj rendszerét (HU-GO) egyaránt érinti. Utóbbi egyenlegértesítési és riasztási szolgáltatásai is szünetelnek, ezért nem küld figyelmeztetést jogosulatlan úthasználat vagy alacsony egyenleg esetén - írták. A karbantartás alatt az M3 autópálya Szilas pihenőben található ügyfélszolgálati iroda ügyintézése is szünetel.

A karbantartás nem érinti a 3,5 tonna feletti teherjárműveknél az útdíj bevallását automatikusan biztosító fedélzeti eszköz (OBU) használóit, amennyiben gondoskodtak az úthasználatokhoz elegendő fedezetről.

Az üzemszünet végétől 60 percig nem szabnak ki pótdíjat az e-matrica rendszerben a jogosultság nélkül közlekedőkre. A NÚSZ Zrt. ettől függetlenül az üzemszünetben is alapszabálynak tekinti, hogy díjköteles útszakaszt használni csak érvényes úthasználati jogosultsággal lehet, így azok megvásárlását ajánlják a karbantartás előtt.

Címkék: út, útdíj, e-matrica

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára