Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2011. Július 29. 07:41, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

Öt éven belül elérhető lesz az univerzális influenza vakcina

Öt éven belül elérhető lesz az univerzális influenza vakcina

Az amerikai National Institutes of Health vezetője szerint öt éven belül elkészülhet az a vakcina, amely védelmet nyújthat az influenza összes létező törzse ellen.

Dr. Francis Collins, a National Institutes of Health vezetője elmondta: a vakcina hatalmas előrelépést jelentene, hiszen fölöslegessé tenné az influenza vakcinák éves megújítását, ráadásul nem kellene attól rettegni, hogy a szezon közepén egy új törzs a védőoltás ellenére veszélyeztetheti az egészségünket - írja a USA Today.

Néhány évvel ezelőtt egy ilyen univerzális oltóanyag létrehozása még teljesen lehetetlennek tűnt, aminek az oka éppen az volt, hogy a vírus minden évben mutálódik. A tudósok azonban felfedezték, hogy egyes összetevői állandóak, így az új szerrel ezeket akarják majd megcélozni.

Annak ellenére, hogy a legtöbb szakember egyetért abban, hogy a vakcina létrehozható, sokan - köztük a michigani egyetem munkatársa, Arnold Monto is - túl korainak és túl ambíciózusnak tartja az öt éves határidőt

OrientPress Hírügynökség

Címkék: oltás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.