Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Október 12. 21:45, kedd | Helyi
Forrás: Németh Tünde

Talajmozgással kapcsolatos önkormányzati bejelentés

Talajmozgással kapcsolatos önkormányzati bejelentés

Szombaton, október 9-én tájékoztattuk az Infodunaujvaros olvasóit a Táborállás északkeleti részén tapasztalt talajmozgásról és az Üdülő soron megtartott lakossági fórumról.
Nemrég hivatalos tájékoztatást kaptunk Németh Tündétő

Lakossági bejelentésekre először a hatóság szakembereinek helyszíni bejárására került sor, majd azt követően megtörtént a szükséges lépések meghatározása. Az október 9-én, az érintett területen tartott lakossági fórumon elhangzó információk függvényében kialakította intézkedési tervét a Helyi Védelmi Bizottság.

A Bizottság – amely munkacsoport az érintett területen élők bevonásával dolgozik - úgy ítéli meg: mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a területen a csapadékelvezető árkok rendben legyenek és azok tisztítása megtörténjen, mind a hatóságok, mind a tulajdonosok közreműködése által.

Az építésügyi hatóság szakemberei helyszíni bejárás keretében felmérték, hogy milyen talajmozgások vannak. A vizsgálatot többször megismétlik. A vizsgálat során felmérik, hogy milyen szabad forrásfoglalások vannak; szabályos megoldásokat alkalmaznak-e. Szükség esetén felhívják a figyelmet a fürdőmedencék szabályos vízelvezetésére.

A Mezőgazdasági RT (korábbi: TSZ) tulajdonában lévő ingatlanon jelenleg megoldatlan a vízelvezetés. A helyzet gyors rendezése érdekében a munkacsoport úgy ítéli meg, célszerű az ingatlan tulajdonának megszerzése.

Dunaújváros önkormányzata szakértői véleményt készíttet, melyet a későbbiekben, hivatalos formában meg is jelentet a város hivatalos honlapján.

A munkacsoport tájékoztató levél formájában fordult a Hankook Tyre Magyarország Kft.-hez arra vonatkozóan, hogy az általuk végzett szennyvíztisztítást miként végzik, illetve az egyéb vízelvezetésük szabályosan történik-e. Válaszukat a jövőben, szintén hivatalos formában, közzé tesszük.

A munkacsoport szándékában áll, a terveztetési feladatok kiterjesztése, a Palánk sor – Ivó utca vízelvezetésére is.

A kialakult körülményekre való tekintettel az Üdülősoron megfelelő forgalomkorlátozásra kerül sor, melynek betartására a rendvédelmi szervek felügyelnek. Az említett rendvédelmi szervek a jogszabályban előírtak mentén végzik munkájukat. A veszélyhelyzet bekövetkezésére is felkészült a Bizottság, a szükséges mentési tervek kidolgozásával.

A Helyi Védelmi Bizottság a következő tagokkal végzi munkáját:
Cserna Gábor, polgármester
Dr. Hőnigh Magdolna, titkár, HVB
Schrick István, polgármester HVB tag
Budavári Árpád, r. alezredes, rendőrkapitány
Lóki Richárd, szds., FMKI kir. vezető
Varga Ernő, alezredes, tűzolzóparancsnok
Szendrődi Tibor, Városüzemeltetési és Fejlesztési Iroda, vezető
Szabó Imre, Építésügyi és Környezetvédelmi Iroda, vezető
Kovács Zsolt, építésügyi csoportvezető
Dózsa György, HVB referens
Dr. Müller Cecília, ÁNTSZ kistérségi tiszti főorvos
Németh Tünde, HVB, szóvivő

A szakértőkből álló munkacsoport a héten folyamatosan megteszi a szükséges intézkedéseket, melyről október 15-én, pénteken egy újabb bizottsági ülés keretében egyeztetnek, illetve az addig elkészült szakértői vélemény tükrében döntenek a további lépésekről. Az ülést követően egy újabb sajtóközlemény formájában tájékoztatjuk a médiát, illetve a lakosságot a kialakult helyzetről, és a megtett lépésekről. Ezt követően október 16-án, szombaton, délelőtt 10:30-kor lakossági fórumot tartunk az érintett területen (Üdülősor 48.), amely sajtónyilvános is egyben.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.