Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Április 14. 16:05, kedd | Belföld
Forrás: mti

Támogatja az érettségiről szóló kormányzati javaslatot a rektori konferencia

Támogatja az érettségiről szóló kormányzati javaslatot a rektori konferencia

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) támogatja a koronavírus-járvány során létrejött kormányzati oktatásért felelős akciócsoport javaslatát az idei érettségi vizsgák lebonyolítására - közölte a testület kedden az MTI-vel.

Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár csütörtökön ismertette az akciócsoport javaslatát, amely szerint idén csak az írásbeli érettségi vizsgákat tartanák meg, a szóbeliket nem. Így felére csökkenthető a vizsgaesemények száma, és 14 nap alatt valamennyi lebonyolítható lenne - mondta, hozzátéve: a javaslatokról a kormány szerdán dönt.

Az MRK támogatja, hogy amint a járványügyi helyzet lehetővé teszi, a felvételiző diákok kezdjék meg az írásbeli érettségi vizsgákat, a szóbeliket pedig töröljék az idei rendes érettségi időszakában - írták közleményükben.

Kiemelték: az érettségi írásbelik megszervezése a felsőoktatási felvételi érdekében is fontos, ez a módszer objektívebb eredményeket hoz, mint az esetlegesen a korábbi év végi jegyekből képzett átlag.

Hozzátették: az érettségi vizsgák megszervezésekor kiemelten fontos ügyelni a diákok és a tanárok egészségének minél nagyobb fokú biztonságra.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.