Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2013. Január 05. 09:48, szombat | Helyi

Tanuljunk, szeressünk hatékonyan…

Tanuljunk, szeressünk hatékonyan…

Napjainkban mikor annyiféle alternatív lehetőség közül választhatunk nehéz eligazodni, hogy mikor mi lenne a legjobb megoldás számunkra. Egyik ilyen lehet a kineziológia. Íme egy példa:

Egy első osztályos kisfiú, akinek édesanyja keresett fel nem olyan régen, azzal a problémával, hogy gyermeke nem tud az iskolában koncentrálni és hiába sikerült olyan jól a tanévkezdés és váltak el minden reggel egymástól könnyedén, az utóbbi két hétben nagyon nehéz a búcsúzás és a kisfiú indokolatlanul sokat sír utána. Ebben kérte a segítségem, mert nagyon aggódott, mivel az óvoda után jelentős váltás mindenki életében az iskolakezdés, egy életre meghatározó élmény próbáljuk megfejteni ennek az okát.
Már telefonba elmondtam neki, általában két – három „terápia” elég szokott arra lenni, hogy megoldjunk egy problémát csak súlyosabb eseteknél fordul elő hogy ennél többre van szükség.


Hogyan is működik a kineziológia?
A legtöbb esetben karon végzett izomteszteléssel dolgozom, az izmok memóriájának segítségével. Ugyanis születésünktől az izmaink megjegyzik a velünk történt események érzelmi lenyomatának információit, és mint egy kis adathordozó bank rögzítik ezt számunkra. Tesztelés során az izom aktivált állapotában nagyon pontos információkhoz juthatok az adott problémával kapcsolatban. Ki tudom tesztelni a hozzá kapcsolódó gócként fellépő életkort, személyeket és mindent, ami számunkra fontos lehet. Utána különböző technikákkal lehet a múltbéli negatív élményt pozitívvá tenni. Ezzel a szorongást, rossz érzéseket felülírni és újbóli nyugodt állapotba kerülni. A kisfiúnál egy óvodáskori meghatározó rossz élmény jött ki a tesztelés során, amely kapcsán az önbizalma erősen sérült. Nem volt más tennivalónk, mint az önbizalmát helyreállítani és a fent említett módszer segítségével és így jelentősen csökkent a szorongás, mikor az oldás után beszélgettünk. Mivel nem volt mély a trauma két kezelés elég is volt ahhoz, hogy az iskolai jelenlegi problémát megfelelően tudja kezelni. Az édesanyával még ezt követően telefonon is egy ideig tartottuk a kapcsolatot, hogy ha bármilyen probléma merül fel tudjam segíteni őt.

A kineziológia mint módszer gyerekeknél, felnőtteknél egyaránt alkalmazható.
Amikben segíteni tudok: - tanulási képességek fejlesztése, stresszoldás, kiegyensúlyozás, önismeret kialakítás, betegség mögött álló problémák, feltárása, öngyógyító folyamatok elindítása, félelmek, fóbiák, szorongások kezelése, allergia, túlsúly, szenvedélyek kezelése,párkapcsolati problémák.

Tóth Krisztina, kineziológus, 06 70 433 7884, csillag.t.kriszta@gmail.com
Ha január végéig jelentkezel, akkor az első órát ingyen kapod….
Ha kérdeznél Krisztától megteheted a www.infodunaujvaros.hu honlap szakértői rovatában.

Címkék: Kineziológia, tanulás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.