Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2020. Február 06. 12:16, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

Tavasszal közlekedési tudáspróbán vehetnek részt az általános iskolások

Tavasszal közlekedési tudáspróbán vehetnek részt az általános iskolások

A közlekedési balesetek csökkentését célozza a gyerekeknek szóló online KRESZ-tudáspróba, amelyen tavasszal minden általános iskola részt vehet

- mondta a kerékpározás és aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztos csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

Révész Máriusz hozzátette: a diákok annak apropóján adnak számot közlekedési tudásukról, hogy idén Magyarországról rajtol a világ egyik legismertebb kerékpáros körversenye, a Giro d' Italia.

A diákok felkészülése javában zajlik, a tavalyi és az idei tanévben 300 ezer diák számára, minden általános iskolába eljutott a közlekedő kisokos munkafüzet, valamint az ahhoz kapcsolódó tanári kézikönyv - emlékezetett.

Hangsúlyozta: bíznak abban, hogy a tudáspróbára való felkészülés során az iskolások közlekedési alapismeretei elmélyülnek, mivel ezen a téren nagy hiányosságok mutatkoznak.

Magyarországon 2018-ban egymillió lakosra vetítve 64 halálos közlekedési baleset jutott, az európai uniós átlag 49, a legjobban szereplő országokban pedig 30 - fűzte hozzá Révész Máriusz. Rámutatott: ha Magyarország elérné, hogy az uniós átlagra csökkenjen a halálos balesetek száma, az 150 ember életének megmentését jelentené évente.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során