Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2010. Október 03. 15:25, vasárnap | Helyi

Távfűtés - bekapcsolva

Távfűtés - bekapcsolva

Mivel a napi középhőmérséklet tartósan 12 fok alá csökkent, a Dunaújvárosi Víz-, Csatorna- Hőszolgáltató Kft. elrendelte vasárnaptól a város teljes területére a távfűtés beindítását. Ez mintegy egyötödét érinti a város fogyas

Akkor felvetődik a kérdés, hogyan fizetünk érte?

Az elszámolás alapelve nem változott azoknál sem, akiknél már melegek a radiátorok. Azaz a fűtés bekapcsolásakor a DVCSH szakemberei rögzítették hőfogadó-helyenként a mérőállásokat, mint ahogy ezt megteszik minden hónapban és árváltozások és leállás idején is.

Ezek a mért adatok lesznek később, - amikor az elszámolási időszak következik be - az elszámolás alapjai. Tehát, mint minden elfogyasztott hő, a mostani –szezon előtti - is mérve van,akárcsak a többi, azon az áron lesz beszámítva, ami aktuálisan érvényben van.

A fogyasztó továbbra is a részszámláját fizeti, mint korábban.

Tehát semmi, de semmi változás nem lesz számára érzékelhetően jelent pillanatban a fizetni valók tekintetében, attól függetlenül, hogy meleg van nála vagy sem.

Az elszámoláskor jelentkezik egy sorral több, hiszen ott vezetik fel ezen időszak fogyasztóra jutó hőfogyasztását.

Itt arról van szó, hogy a hőfogadó helyeken mért hőt szétosztják a hozzá tartozó lakások között. Nyilvánvalóan, ahol légköbméter alapú az elszámolás, ott légköbméterenként, ahol költségosztó van felszerelve, ott mindenkinek a saját fogyasztása arányában.

Azaz leegyszerűsítve a részszámlákon nem jelenik meg a többlet-fogyasztás, csak az elszámolásnál. A légköbméter alapú elszámolású épületeknél ez nyárra esik. A fűtéskorszerűsítésben részt vett épületeknél a költségosztó felszerelésének 365. napjára . Azaz az elszámolásig a KERET-programos épületek meg is takaríthatják a most elfogyasztott hőt. Ráadásul, mivel náluk szabályozható a távfűtés saját maguk tudják eldönteni, ha már kérték a szolgáltatást, hogy mikor és milyen meleget szeretnének a lakásukban.

Amennyiben javul az idő, akkor sem kell aggódniuk, bár a közös képviselők október 15-ig még lemondhatják a szolgáltatás,mert a külső hőmérséklet-érzékelők szabályozzák az épületek fűtését, így a mindenkori hőmérsékletnek megfelelő lesz a hőellátás. Még könnyebb helyzetben vannak a fűtéskorszerűsítésben részt vett épületek, hiszen a külső érzékelők mellett a lakók saját maguk, radiátoronként végezhetik el a szabályozást.

Ne felejtsék el, hogy a szolgáltatásba most bekapcsolt épületekben lakók legalább 24 órán keresztül teljesen nyissák ki a radiátor-szelepeket, hogy akadálytalanul megtörténhessen a rendszer légtelenítése.

A hivatalos fűtési idény továbbra is október 15-én kezdődik .

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.