Városlista
2019. június 17, hétfő - Laura

Hírek

2019. Március 14. 11:00, csütörtök | Helyi

Több új parkoló (39) az egykori zöld rendelőnél

Több új parkoló (39) az egykori zöld rendelőnél

Újabb közterület helyreállítások, fejlesztések, közteründelőnélöleti padok, a DUDIK, a Rockmaraton és a 20. „Virágos Dunaújvárosért” verseny támogatása, közművelődési és sport-támogatási pályázatok

Példátlanul sok, 78 napirendre vett előterjesztést véleményezett a Gazdasági és Területfejlesztési Bizottság szerdán (2019.03.13.) A napirendi pontok mintegy felében (például járdatakarító, erdőfenntartó gép beszerzése) elegendő polgármesteri egyetértés mellett a bizottsági döntés. Ebbe a körbe tartozik a „Virégos Dunaújvárosért 2019”, amelyik immár a 20. verseny a nevezett témakörben, de ugyanide tartoznak a korábbi önkormányzati támogatások benyújtott elszámolásai. Az érdekesebb és a március 21-i közgyűlés jóváhagyását igénylő téma lesz az idei DUDIK, majd a Rockmaraton fesztivál támogatása. Előbbire 4 millió az utóbbira 7 millió forintot szavazott meg a bizottság, de a közgyűlés ezeken még módosíthat.

Az önkormányzati Közművelődési, valamint a sportszervezetek ez évi pályázati támogatása és ezeken belül az alapítványi szervezetekről szóló közgyűlési döntés sokak érdeklődésére tarthat számot. E témakörhöz kapcsolódik, hogy a sportlétesítmények számára víztakarékos eszközöket szereznek be. A számítások szerint a ráköltött pénz 9 – 12 hónap alatt megtérül és a ráfordítás környezetvédő hatása sem mellékes.

Tízet meghaladó számú napirendi pont foglalkozott és kapott bizottsági támogatást a városi közterületek állapotár javító és komfortosabbá tevő javaslatokkal, amelyek előadója Markóth Béla városüzemeltetési és beruházási osztályvezető volt. Ebbe a körbe tartozik a szelektív hulladékgyűjtők térfigyelő kamerákkal való „védelme”; az iskolák és óvodák körüli járdák, továbbá egyéb járdák, lépcsők felújítása, néhol csapadékvíz elvezetéssel is kiegészítve; újabb közterületi padok rendelése és elhelyezése, egyes parkolók esetében közvilágítás megtervezése, a Lajos Király kürút 9 – 11 előtti parkoló bővítése, valamint vitával kibővítve a volt „zöld rendelő” térségében a parkolási lehetőségek bővítése. Markóth Béla megjegyezte, hogy a korábbi állapothoz képest a már engedélyezett új parkolók kialakítása 39-cel több helyet fog biztosítani gépkocsik leállásához, jórészt a Szórád Márton út nyugati oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 14. 08:40, péntek | Helyi

ADONYBAN EGY PRÉSHÁZBAN, BUDAPESTEN A LAKÁSÁN TERMESZTETTE A DROGOT

A Dunaújvárosi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya kábítószer-kereskedelem és kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást egy 41 éves férfi ellen.

2019. Június 14. 08:36, péntek | Helyi

Szúnyoggyérítés Dunaújvárosban

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy önkormányzatunk megrendelésére a SZEMP Air Kft. Dunaújvárosban szúnyogirtást végez az alábbi időpontokban.

2019. Június 13. 19:30, csütörtök | Helyi

Lezárják szombaton az M0-s autóút 6-os főúti csomópontjának egy részét

Az M0-s autóút felújítása miatt szombaton lezárják a 6-os főúti csomópontban az M1-es autópálya felé vezető útpálya lehajtóját, a Csepel-sziget felől érkezők az M6-os autópályánál lévő csomópontban hajthatnak le a körgyűrűr

2019. Június 13. 19:03, csütörtök | Helyi

Kézműves Kincsek Vására és Workshop

A Munkásművelődési Központban június 15-én szombaton, 9-től 17 óráig ismét Kézműves Kincsek Vására lesz.