Városlista
2020. október 22, csütörtök - Előd

Hírek

2012. Július 19. 08:17, csütörtök | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tiltólistára kerülnek a BPA- ból készült cumisüvegek

Tiltólistára kerülnek a BPA- ból készült cumisüvegek

Immár hivatalosan sem szabad bisphenol-A vegyianyagból babatermékeket gyártani - jelentette ki szerdán az amerikai Food és Drug Administration. Az FDA módosító szabályozásának köszönhetően ugyanis betiltják a BPA-ból készült műanyag cumisüvegeket és cumikat - mondta Curtis Allen, az FDA szóvivője.

Végre minden fogyasztó biztosan tudhatja, hogy a babatermékek nem tartalmaznak BPA-t. Ez a lépés egy nagyon hosszú kérvénysorozat eredménye, amit az amerikai Chemistry Council vívott meg, a jövőbeli bébik egészségéért. Az bizonyítja legjobban, hogy helyes úton járunk, hogy sok műanyag gyártó vállalat már jóva la szabályozás előtt lemondott a BPA használatáról babatermékek gyártása során.

A BPA az egyik legelterjedtebb műanyagipari alapanyag. Csomagoló anyagokat, műanyag edényeket készítenek belőle. A Food és Drug Administration előző tanulmányában – egereken tesztelte – milyen negatív hatást gyakorol a magzatok és gyermekek agyára, viselkedésére a BPA. Mint kiderült, a műanyag hormonális és fejlődési rendellenességek okozója is lehet.

2008-ban már egyszer a Natural Resources Defense Council kérvényben kérte az FDA-t, hogy tiltsa be a BPA használatát babatermékek gyártásához. Akkor még megtagadták a kérvényüket, mert úgy vélték, hogy a BPA biztonságos - írja a The New York Times.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 21. 16:09, szerda | Életmód

Az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás mérséklésére

Kormányzati célkitűzés, hogy növeljük Magyarország fával borított területét, mert az erdő az egyik legfontosabb eszköz a klímaváltozás negatív következményeivel szemben

2020. Október 18. 16:01, vasárnap | Életmód

Az éghajlat megváltozása okozhatta a korai emberfajok vesztét

Az éghajlat megváltozása valószínűleg kulcsszerepet játszott a korai emberfajok kihalásában

2020. Október 16. 18:02, péntek | Életmód

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik

A Covid-19 hosszú távú hatásai nem csak a súlyos betegeket érintik egy friss brit kutatás szerint.

2020. Október 15. 14:01, csütörtök | Életmód

A kutyák személyisége nem egyenletesen változik az életük folyamán

Ahogy az emberek esetében, úgy a kutyáknál is változik a személyiség a korral, de ezek a változások nem egyenletesen, hanem szakaszosan történnek