Városlista
2022. január 24, hétfő - Timót

Hírek

2012. Május 08. 07:07, kedd | Külföld
Forrás: mno.hu / MTI

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

Timosenko: Ukrajna néhány klán túszaként vergődik

A volt miniszterelnök szerint Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek diktatúrát építenek.

„Köszönetemet fejezem ki mindenkinek, a velem egyformán gondolkodóknak, akik szolidaritásuk jeleként éhségsztrájkba kezdtek. Azzal a kéréssel fordulok hozzájuk, hogy ne károsítsák a saját egészségüket, ne tegyék ki magukat kemény megpróbáltatásnak” – olvasható az ellenzéki vezető, volt kormányfő honlapján, amelyet az Interfax-Ukraina hírügynökség idézett.

Timosenko köszönetet mondott a demokratikus államok, az EU és Európai Néppárt, az ukrán diaszpóra vezetőinek, a különböző szervezeteknek és az Ukrajnába akkreditált diplomáciai testületnek, „amiért határozottan és egyhangúlag Ukrajna és a felbecsülhetetlen értékű szabadság, az emberi jogok és a alapvető értékek védelmére keltek Janukovics tekintélyelvű rendszerével szemben”.

„Országunk nagy bajban van, és a helyzet naponta romlik. Ukrajna néhány klán túszaként vergődik, amelyek kisajátítják pénzügyi és anyagi forrásait, diktatúrát építenek. Ukrajnát haladéktalanul meg kell menteni ettől a legerősebb és radikálisabb eszközökkel. Mert utóbb már késő lesz” – áll a nyilatkozatban.

Timosenko szerint Ukrajnában nem lehetséges tisztességes választásokat tartani. Szerinte az ukrán nép önmagában ezzel nem tud megbirkózni, „túlságosan erős, cinikus és kegyetlen az ellenség”. „Arra kérem az egész demokratikus világot, ezen Ukrajna számára történelmi pillanatban fogjon össze a civil társadalommal, az ellenzékkel, az ukrán néppel a szabad, demokratikus, európai Ukrajna érdekében”.

MTI / mno

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 23. 15:04, vasárnap | Külföld

Silvio Berlusconi nem jelöli magát az olasz államfői székbe

Silvio Berlusconi volt kormányfő, a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) elnöke visszavonta tervezett jelölését a távozó államfő Sergio Mattarella helyére- közölte a párt szombaton a jobbközép koalíció ülésével egy időben.

2022. Január 23. 12:00, vasárnap | Külföld

A fertőzöttek száma 348,6 millió, a halálos áldozatoké 5,590 millió a világon

A világon 348 662 401 ember fertőződött meg eddig a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma pedig 5 590 322 volt a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnap reggeli adatai alapján.

2022. Január 23. 08:00, vasárnap | Külföld

A magas energiaárakról értekeznek az uniós miniszterek Párizsban

A magas energiaárak a legfontosabb téma az uniós energetikai és környezetvédelmi miniszterek háromnapos találkozóján, amely a francia elnökség egyik nyitórendezvénye

2022. Január 23. 06:00, vasárnap | Külföld

Meghaladta a kétmilliót a járvány kezdete óta regisztrált fertőzések száma Romániában

Romániában átlépte a kétmilliót szombaton a járvány kezdete óta diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, az áldozatoké pedig a 60 ezret közelíti.