Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Szeptember 06. 20:58, hétfő | Helyi
Forrás: Dolman

Titánok harca

Titánok harca

Véget ér az alapszakasz a Dunaújváros Gorillaz számára, a honi amerikai futball bajnokság első osztályában. A mieink, a tavaly még két csapattal kiálló, azonban azóta jócskán meggyengült Budapest Titans együttesét fogadják, szombaton

A két gárda eddig egyszer találkozott egymással, de akkor rögtön két ízben meg is méretett mindkét csapat. A Szolnoki Aréna kupán, először a fővárosiak, majd a bronzéremért folyó harcban a dunaújvárosiak bizonyultak jobbnak.

 

Az ezüsthátúak mérlege, eddig három győzelem, és két vereség, amivel éppen lecsúsztak a rájátszást érő, alapszakaszbeli negyedik helyről. Fiaink előbb a szezon nyitón szenvedtek vereséget, az Újbuda Rebels ellenében, legutóbb pedig a Budapest Cowboys gárdája múlta felül a mieinket. Tegyük hozzá, hogy a tehenészek, jóval magasabban rangsorolt csapat, ám ez a játék képén, a vereség ellenére sem látszott meg. A Gorillák mindkétszer végig partiban voltak ellenfeleikkel, ami bizonyítja, hogy joggal kopogtatnak a rájátszás képzeletbeli ajtaján.
Amíg az emberszabásúak épp, hogy lemaradtak a rájátszásról, addig a titánok a kiesés ellen küzdenek. Eddig egy győzelmet és négy vereséget tudhatnak magukénak a budapestiek. Így a cél mindkét csapat számára a mérleg javítása, a mérkőzés esélyese ugyan a Gorillaz, de az amerikai fociban bármi megtörténhet.


A titánok harca szombaton délután 15 órai kezdettel veszi kezdetét, a standion melletti edzőpályán.

Bár a felnőtteknél véget ér az idény, a junioroknál még csak most kezdődik. Csapatunk sikeres tárgyalásokat követően a Fehérvár Enthronerssel indít közös junior csapatot, Fejér Junior fantázia néven. A Tizennyolc év alattiaknál kilenc csapat küzd az elsőségért, köztük a fejér megyei alakulat is. A fiatalok bemutatkozása múlthét szombaton lett volna, azonban ez elmaradt mivel a Debrecen Gladiators lemondta a mérkőzést, ennek pótlásáról később döntenek.

 

Programajánló megtekinthető ide kattintva

 

(lz)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 22. 08:19, péntek | Helyi

AKCIÓ AZ ILLEGÁLIS HULLADÉKLERAKÁS FELSZÁMOLÁSÁRA

Környezetkárosítók ellen léptek fel a rendőrök és a társszervek képviselői.

2024. Március 17. 06:50, vasárnap | Helyi

A fejlesztés újabb állomása

Hamarosan a szülők is bejárhatják a görögkatolikus óvoda belső terét

2024. Március 09. 06:09, szombat | Helyi

Élsportolók jártak a Dózsa iskolában

Egy igazán különleges élményben volt részük a dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskola diákjainak.

2024. Március 01. 17:27, péntek | Helyi

Vagyonőrt bántalmaztak – vádemelés a vége

Súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Dunaújvárosi Járási Ügyészség.