Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Július 12. 05:00, csütörtök | Kék hírek
Forrás: MTI

Tíz év börtönt kapott az a férfi, aki meggyilkolta feleségét, majd sósavat ivott

Tíz év börtönt kapott az a férfi, aki meggyilkolta feleségét, majd sósavat ivott

Jogerősen tíz év börtönbüntetéssel sújtott a Pécsi Törvényszék szerdán egy férfit, aki egy késsel megölte feleségét, majd sósavval öngyilkos akart lenni tavaly a baranyai megyeszékhelyen.

A bíróság Kovács Attila vezette tanácsa a 42 éves Csizmadia Csabát emberölésben mondta ki bűnösnek, mellékbüntetésként tíz évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. Az életellenes cselekmények miatt indított pereket tekintve szokatlanul gyorsan, már az első tárgyalási napon meghozott döntést az ügyész, valamint vádlott és védője is tudomásul vette, így az első fokon jogerőssé vált.
Csizmadia Csaba és felesége kapcsolata nem sokkal a házasságkötés után megromlott. Az italozó életmódot folytató pár gyakran veszekedett, külön is költözött, de a házasságot nem bontották fel, a nő vagy a férfi otthonában rendszeresen találkoztak. A vádlott féltékeny volt, többször bántalmazta feleségét, súlyos testi sértés kísérlete miatt eljárás is indult ellene.
Tavaly október 4-én az asszony felment a férfihoz, és egy újabb vita hevében azt mondta: viszonya van valakivel. Erre a férfi kést ragadott, és szíven szúrta. A holttestét egy út menti árokba dobta, és faleveleket szórt rá, hogy elrejtse.
A férfi ezután végezni akart magával. Sósavba málnaszörpöt kevert, hogy könnyebben meg tudja inni, de életben maradt. Feleségét a barátnője bejelentésére keresni kezdték a rendőrök, és miután a holttestét megtalálták, elfogták a férjet, akit éppen kórházban kezeltek a sósav okozta súlyos sérülések miatt.
A vádlott a tárgyaláson elismerte felelősségét, és egyetértett a vádiratban foglaltakkal. Azt mondta, hogy a késsel nem ölni, hanem ijeszteni akart, mert a nő erősebb testalkatú volt nála, és inkább neki kellett tartania az asszonytól.
A férfi elmondta, hogy korábban kétszer kísérelt meg öngyilkosságot. Először felakasztotta magát, akkor a felesége elvágta a kötelet, másodszor gyomirtó szert ivott, de a szomszédjától kapott egy pohár tejet, és jobban lett. Szavaiból kiderült, hogy harmadik kísérletének súlyos következményeit nap mint nap elszenvedi: a sósav miatt kizárólag folyékony táplálékot képes lenyelni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 24. 07:54, szerda | Kék hírek

Elfogtak egy öt éve körözött férfit Budapesten

Öt évig bujkált a hatóságok elől az a férfi, akit a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) közreműködésével a XI. kerület egyik erdős részén fogtak el a múlt szerdán.

2024. Április 22. 10:09, hétfő | Kék hírek

Elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát, úgy rabolt pénzt és drogot

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) nyomozói elfogtak három budapesti férfit, aki rendőrnek adta ki magát és pénzt, valamint drogot rabolt.

2024. Április 22. 06:00, hétfő | Kék hírek

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Elfogatóparancsot adtak ki a Ferihegyi úton történt halálos közlekedési baleset feltételezett okozója ellen, aki segítségnyújtás nélkül menekült el a helyszínről csütörtökön