Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2012. Augusztus 14. 18:35, kedd | Külföld
Forrás: MTI

Tizenegy megkéselt ember holttestét találták meg egy kazahsztáni nemzeti parkban

Tizenegy megkéselt ember holttestét találták meg egy kazahsztáni nemzeti parkban

Tizenegy megkéselt áldozat holttestét találták meg hétfő óta egy népszerű kazahsztáni kirándulóhelyen, a kirgiz határnál lévő Ile-Alatau nemzeti parkban - közölte kedden több orosz nyelvű hírportál.

A BBC orosz kiadása szerint a holttesteket egymástól több kilométer távolságban találták meg, az elsőket még hétfőn. Kedden folytatódott a kutatás további áldozatok után, a rendőrség helikopterekkel fésüli át a parkot. Az eddig azonosított áldozatok között van egy erdész. A Newsru.com orosz hírportál közlése szerint a többi áldozat is a park alkalmazottja vagy látogató. Még nem sikerült minden áldozat személyazonosságát megállapítani. A meggyilkolt erdész fia eltűnt, őt is keresik a hatóságok.
A rendőrség egyelőre nem tud magyarázatot adni a gyilkosságokra, és azoknak gyanúsítottjuk sincs. Kalmuhambet Kaszimov belügyminiszter közölte, hogy az egyik feltételezés szerint az áldozatok között kirobbant nézeteltérés torkollhatott vérontásba, de az sem kizárt, hogy kívülálló végzett az erdésszel, annak ismerőseivel, illetve rokonaival.
http://www.bbc.co.uk/russian/international/2012/08/120814_kazakhstan_nature_reserve_massacre.shtml
http://www.newsru.com/crime/14aug2012/8bodynazparkkaz.html

Címkék: bűnügy-online

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 25. 14:01, vasárnap | Külföld

Brüsszelben éjszakai kijárási tilalmat, kötelező utcai maszkviselést, a színházak és mozik bezárását rendelték el

Éjszakai, 22 órától reggel 6 óráig tartó kijárási tilalom lép érvénybe hétfőtől Brüsszelben, kötelező lesz a szájat és az orrot eltakaró maszk köztéri viselése, nem tarthatnak sportrendezvényeket,

2020. Október 25. 10:57, vasárnap | Külföld

Több mint 42 és fél millió fertőzöttet tartanak nyilván a világon

Világszerte már 42 613 522 ember fertőződött meg koronavírussal a nyilvántartások szerint, a járvány halálos áldozatainak száma 1 149 781, a gyógyultaké pedig 28 762 725 a Johns Hopkins Egyetem vasárnapi adatai szerint.

2020. Október 25. 09:00, vasárnap | Külföld

Az Antarktiszon megjelentek a közönséges szúnyogok

Az Antarktisz turisták által kedvelt György király-szigetén megjelentek a közönséges szúnyogok - jelentette be Alekszandr Klepikov, a déli-sarkvidéki orosz expedíció vezetője pénteken az Interfax hírügynökségnek.

2020. Október 25. 05:00, vasárnap | Külföld

Szlovéniában bezárt a boltok zöme, leállt a szolgáltatóipar egy része és az idegenforgalom

Szlovéniában szombattól bezárt a boltok zöme, leállt a szolgáltatóipar egy része és az idegenforgalom, miközben ismét megdőlt a korábbi csúcs az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek számában - írta a helyi sajtó.