Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. Május 23. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó:pixabay

Tizenkettedszer tekernek az agysérültek megsegítéséért Móron

Tizenkettedszer tekernek az agysérültek megsegítéséért Móron

Szombaton 12. alkalommal segítik bringázással az agysérült betegeket Móron, a Móri Karika jótékonysági kerékpáros túrán.

A szervezők tájékoztatása szerint a korábbi évekhez hasonlóan a kerékpáros túra célja a Cortex Agysérültekért Alapítvány segítése, valamint móri Városi Közművelődési Közalapítvány támogatása. Valamennyi kerékpáros, aki benevez a túrára, nevezési díjával az alapítványok jótékony munkájához járul hozzá - tették hozzá.

A kerékpárosok a Láncos-kastély előtti térről 10.15 órakor rajtolnak, és három táv - 110, 50 és 25 kilométer - közül választhatnak. A leggyorsabbak Mór város polgármesterétől, Fenyves Pétertől vehetik át a kupákat és az érmeket, de az összes résztvevő emlékérmet kap.

A Cortex Alapítvány a nem veleszületett agyi károsodásban szenvedő agysérültek - baleseti agysérült, agydaganat miatt műtéten, agyvérzésen átesett emberek - utógondozását, pszichoszociális rehabilitációját vállalja. A terápiás tevékenységeken túl rendszeres klubfoglalkozásokat tartanak, kulturális és oktatási programokat, valamint rehabilitációs üdüléseket szerveznek.

A Móri Karikát 2007-ben rendezték meg először, Orosz Zsolt móri születésű orvos, barátai segítségével írországi tapasztalatait honosította meg. A kezdeményezésére százak túráznak évről évre segítve ezzel az agysérültek rehabilitációját és egy-egy helyi kulturális cél megvalósulását.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során