Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 31. 23:43, vasárnap | Helyi sport

Tízgólos, 32-22-es vereséget szenvedett együttesünk a Ferencváros vendégeként az NB I ma esti fordulójában.

Tízgólos, 32-22-es vereséget szenvedett együttesünk a Ferencváros vendégeként az NB I ma esti fordulójában.


A Győr elleni kupamérkőzés után ma már a bajnokságban várt nagyon komoly feladat együttesünkre, mely a címvédő Ferencváros vendégeként lépett pályára az NB I tizenhatodik fordulójában.

A két gárda dunaújvárosi mérkőzése 29-29-es döntetlennel ért véget az ősszel, s idáig ez volt a Fradi egyetlen pontvesztése a szezonban, vagyis a bajnokságban listavezető zöld-fehéreknek bőven volt okuk a visszavágásra.
Ahogy az várható is volt, erősen kezdett a fővárosi alakulat, s korán magához is ragadta az előnyt, amit sajnos leginkább annak köszönhetett, hogy támadásban ziccereket hibázott, s több technikai hibát is vétett együttesünk. A mieink helyzetét nehezítette, hogy az első félidő derekához közeledve Kovács Anna sarka megsérült, így a bajnoki góllövőlista második helyezettje korán kivált a játékból, s később sem tudott visszatérni a pályára. Át kellett tehát szerveznie együttesét Zdravko Zovkonak, s a Kohász innentől tartani tudta a Fradi tempóját, ám korán megszerzett előnyét biztosan őrizte a zöld-fehér csapat, így a félidei szünethez érve 17-12-es FTC-vezetést mutatott az eredményjelző.
A térfélcserét követően igyekezett feljebb kapaszkodni a DKKA, mely nem adta olcsón magát, de hiába jött fel három találatra is, újra jöttek a technikai hibák és a kihagyott ziccerek, így a fővárosiak fokozatosan megléptek a Zovko-tanítványoktól, s végül 32-22-es győzelmet arattak.
A mérkőzést követően György László másodedző elmondta, hogy elsősorban a gyenge támadójáték volt okolható a mai vereségért.
"Rosszul, sok hibával kezdtünk, s ez rá is nyomta a bélyegét az egész találkozóra. A Fradi fokozatosan növelte vezetését, ráadásul Kovács Anna is hamar kivált a játékból, ami szintén nem könnyítette meg a helyzetünket. Muszáj volt átszervezni a csapatot ezután, s a második félidőben volt is lehetőségünk a felzárkózásra, de saját hibáink miatt nem tudtunk élni az eséllyel, túl sok helyzetet hagytunk ki ehhez és sok volt a technikai hibánk is. Az utolsó másodpercek hűen tükrözték a meccset, egy kihagyott ziccerből fordult le a Fradi eredményesen, mely így alakította ki a tízgólos különbséget a véghajrában" – fogalmazott György László.
FTC – DKKA 32-22 (17-12)
Gólszerzőink: Triscsuk 8, Bulath 5, Szalai 4, Azari 1, Horváth B. 1, Klujber 1, Takács D. 1, Vincze 1.
Kategória:
felnőtt

Címkék: DKKA, kézilabda

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.