Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Március 24. 14:03, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint 30 Celsius-fokos volt a napi hőingás

Több mint 30 Celsius-fokos volt a napi hőingás

Több mint 30 fokos napi hőingást regisztráltak Magyarországon - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a Facebook-oldalán szerdán.

Mint kifejtették: rendkívül száraz levegő töltötte ki a Kárpát-medencét, felhő nem volt az égen. A levegő pedig olyannyira száraznak bizonyult, hogy kevéssel 16 óra előtt Sárospatakon 4 százalékig csökkent a levegő relatív nedvességtartalma. Ez is - mint megjegyezték - rekordközeli, de az Északi-középhegység területén másutt is előfordultak a délután folyamán 10 százalék alatti értékek.

Ilyen száraz levegő esetén pedig különösen nagy a napi hőingás, az erős éjszakai lehűlést jóval átlag feletti maximumok követték az országban. A jellemző csúcsérték 19 és 23 Celsius-fok között alakult.

A Zabarban regisztrált mínusz 8,7 fokos minimumhőmérsékletet követően délután 21,9 fokig emelkedett a hőmérséklet, így a zabari napi hőingás 30,6 foknak adódott, amely majdnem beállította az 1956. február 18-i szamosangyalosi 30,7 fokos hőingást - ismertették.

Az előrejelzés szerint a következő napokban mérséklődnek a hajnali fagyok és erősödik a nappali felmelegedés.

Címkék: celsius, fok, hőmérséklet

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.