Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 06. 14:00, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Több mint 5 kiló drogot csempészett - 8 évre ítélték

Több mint 5 kiló drogot csempészett - 8 évre ítélték

Jogerősen nyolc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla egy szerb férfit, aki több mint öt kilogramm marihuánát próbált Magyarországon keresztül Ausztriába csempészni 2016 tavaszán.

A táblabíróság kábítószer-kereskedelem bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 27 éves vádlottat.

A férfi 2016. március 7-án Belgrádban megbízóival abban állapodott meg, hogy Magyarországon át Ausztriába utazik, és poggyászában eljuttat oda egy olyan küldeményt, amelyben kábítószer van.

A vádlott március 10-én átvett egy hátizsákot, amelyben tizenkettő, zöld színű növényi anyagot tartalmazó, fekete fóliával borított csomag volt. Ezt a hátizsákot kellett volna átadnia Ausztriában.

A férfi Belgrádban felszállt a menetrendszerűen Salzburgig közlekedő buszra, a hátizsákot - benne az illegális drogot tartalmazó 12 csomaggal - indulás előtt a sofőrnek átadta, aki azt "Milos Salzburg" címkével látta el, és elhelyezte a csomagtartóban. A busszal a vádlott Hercegszántónál érkezett Magyarországra. A vámvizsgálat során az útipoggyászt ellenőrizték, és hátizsákjában megtalálták a drogot, 5343 gramm marihuánát, amely hatóanyag-tartalma a jelentős mennyiség alsó határának 3,8-szerese volt.

Kimutatták, hogy a vádlott az elfogása előtt fogyasztott illegális drogot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.